1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARİHSEL DİYALOG VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ’NDEN KONFERANS
TARİHSEL DİYALOG VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ’NDEN KONFERANS

TARİHSEL DİYALOG VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ’NDEN KONFERANS

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği, tarih öğretmenleri ve eğitimciler için “Tarih eğitiminde çeşitliliği anlama, tarihte toplumsal cinsiyet konuları” başlıklı konferans düzenliyor.

A+A-

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği, tarih öğretmenleri ve eğitimciler için “Tarih eğitiminde çeşitliliği anlama,  tarihte toplumsal cinsiyet konuları” başlıklı konferans düzenliyor.

Konferans, Dayanışma Evi’nde, 11 Ekim Cuma günü 15.00-19.00, 12 Ekim Cumartesi günü de 09:00-15.30 saatleri arasında yapılacak.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, konferansın ilk gününde Norveç Oslo Üniversitesi, Toplumsal Cinsiyet Araştırma Merkezi’nden Profesör Jorgen Lorentzen’in, “21.yüzyıl okullarında Tarih öğretiminde toplumsal cinsiyet neden ve nasıl sunulmalıdır?” konusunda bir konuşma yapacağı belirtildi.

Aynı gün, University of the West of England Tarih ve Vatandaşlık Kıdemli Öğretim Üyesi Dr. Dean Smart’ın “21.yüzyılda Tarih öğretiminde cinsiyet konuları da dahil olmak üzere klişeleşmiş konularla başa çıkma” konusunda bir sunum gerçekleştireceği kaydedildi.

12 Ekim Cumartesi günü ise 09:00 -15:30 saatleri arasında, sınırlı sayıda katılımcı için Professor Jorgen Lorentzen ve Dr Dean Smart tarafından iki eşzamanlı interaktif  atölye çalışması gerçekleştirilecek.

Sınırlı sayıda katılımcı kabul edileceğinden katılım talebinin, 8 Ekim mesai bitimine kadar  “ahdr@ahdr.info” adresine gönderilmesi gerektiği vurgulandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.