1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “TARİHTEN BİR SAYFA” SERGİSİ AÇILDI
“TARİHTEN BİR SAYFA” SERGİSİ AÇILDI

“TARİHTEN BİR SAYFA” SERGİSİ AÇILDI

Gazeteci-Yazar Hasan Çakmak’ın “Deniz Bey” kitabındaki fotoğraf ve belgelerden seçki yapılarak oluşturulan “Tarihten Bir Sayfa” isimli arşiv sergisi, dün, Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde açıldı.

A+A-

Kıbrıs Türk Siyasi Tarihi’nde 16 yıl bağımsız milletvekilliği yapan merhum Mehmet Kemal Deniz’in 1920-1976 yılları arasındaki yaşam öyküsünün incelendiği “Deniz Bey” kitabından seçilerek  hazırlanan sergi, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp tarafından açıldı.

Gazimağusa Belediyesi Halka İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, serginin açılışında, Kemal Deniz’in oğlu Turgay Deniz de hazır bulundu.

Açıklamada, serginin “Deniz Bey” isimli kitaptan seçilen 99 fotoğraf ve belgenin sanatseverlere sunulduğuna işaret edilerek, serginin 11 Mayıs Cumartesi gününe kadar sanatseverler ve ilgilenenler tarafından ziyaret edilebileceği kaydedildi.

Serginin açılışı öncesinde Kıbrıs Havaları Derneği kısa bir konser verdi. Sergiden elde edilecek gelir Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi’ne bağışlanacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp açılıştaki konuşmasında,  geçmişte yaşanların çok fazla bilinmediğini, geçmişin değerlerini yeni nesillere taşımanın ancak bu tür çalışmalarla olabileceğini ifade etti.

Hasan Çakmak’ın çalışmasının örnek olmasını isteyen Kayalp, serginin Gazimağusa’da açılmasına olanak sağlanması nedeniyle gazeteci-yazar Hasan Çakmak’a teşekkür etti.

sergi2.jpg

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.