1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TARIM BAKANLIĞIN'DAN AÇIKLAMA
TARIM BAKANLIĞIN'DAN AÇIKLAMA

TARIM BAKANLIĞIN'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, doğrudan gelir desteği ile ilgili 1. %50’lik ödemenin Haziran ayı içerisinde yapılması için hazırlıkların devam ettiğini açıkladı.

A+A-

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, doğrudan gelir desteği ile ilgili 1. %50’lik ödemenin Haziran ayı içerisinde yapılması için hazırlıkların devam ettiğini açıkladı.

Bakanlıktan bugün yapılan yazılı açıklamada, 2012-2013 üretim yılı ile ilgili yemlik arpa alım fiyatının 58 Kr/Kg ve tohumluk arpa alış fiyatının 62 Kr/Kg kararının Bakanlar Kurulunda onaylandığını ve bu doğrultuda Toprak Ürünleri Kurumunun alımlarını sürdürdüğünü belirtti.

Toprak Ürünleri Kurumu’nun alımını gerçekleştireceği ürünlerin ödemelerini hasat tamamlanır tamamlanmaz yapmak için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Tarım Bakanlığı, şunları da aktardı:

“Yine tarımsal üretimde uygulanan vergisiz akaryakıt desteği (Üreticiler arasında Mazot desteği olarak bilinen) ile ilgili 2013 Mayıs ayında yapılması gereken ödeme 10 Mayıs 2013 tarihi itibarı ile 8,661 üreticiye  5,186,300 TL’lik ödemenin yapılması ile Mayıs 2013 sonuna kadar olan mükellefiyetlerin tümü ödenmiştir.

Üreticilerimize yapılan Doğrudan gelir Desteği ödemeleri kapsamında 2013 yılı destek ödemeleri bakanlar Kurulumuz tarafından Tahıl (Arpa, Buğday, Yulaf, Tritikale vb) ile Yem Bitkileri (Fiğ, Fiğ+Tahıl, Mürdümük, Arpa Hasılı, Mısır, Yonca vb.), Nadas ve  Sebze alanları için 30 TL/Dönüm, Narenciye alanları için 200 TL/Dönüm ve Meyve Ağaçları, Bağ ve Sera alanları için  100 TL/Dönüm olarak belirlemiştir. Doğrudan Gelir Desteği ile ilgili 1. %50’lik ödemenin muhtemelen Haziran ayı içerisinde yapılması için hazırlıklar devam etmektedir.”

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.