1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARIM DAİRESİ'NDEN AÇIKLAMA
TARIM DAİRESİ'NDEN AÇIKLAMA

TARIM DAİRESİ'NDEN AÇIKLAMA

Tarım Dairesi’nden açıklama

A+A-

Tarım Dairesi, ruhsatlı bir bitki koruma ürününün, tavsiyesi olmayan bir üründe ve zararlı organizmada geçici olarak kullanımına, belirli bir süre ile daire tarafından izin verildiğini, geçici tavsiye olarak adlandırılan bu durumun enginara uygulanmasındaki son tarihin 31 Mayıs olduğunu kaydetti.

Tarım Bakanlığı açıklamasında, “Herhangi bir zararlı organizmanın, bir üründe ekonomik anlamda zarar yapması ve bu organizmaya karşı ülkemizde ruhsatlı bir bitki koruma ürününün bulunmaması durumunda, ihtiyaç duyulduğu durumlarda ve acil durumlar için ‘geçici ilaç kullanımı’ devreye girmektedir. Geçici tavsiyelerin uygulanmasındaki son tarih, 31.05.2019’dur. Ruhsatlı bir bitki koruma ürününün tavsiyesi olmayan bir üründe ve zararlı organizmada geçici olarak kullanımına belirli bir süre ile daire tarafından izin verilmekte olup, bu durum “geçici tavsiye” olarak adlandırılmaktadır” denildi.

Dairenin geniş araştırmalar sonucunda enginarda yaprak bitine karşı kullanılacak ilaçlarla ilgili bir geçici tavsiye listesi hazırladığı belirtilen açıklamada, listenin Kaza Tarım Daireleri’nde ve aynı zamanda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın web sitesinde de yayınlandığı kaydedildi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.