1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "TARIM REFORMU TAMAMLANDI... HEDEF 1 OCAK 2016"
"TARIM REFORMU TAMAMLANDI... HEDEF 1 OCAK 2016"

"TARIM REFORMU TAMAMLANDI... HEDEF 1 OCAK 2016"

"TARIM REFORMU TAMAMLANDI... HEDEF 1 OCAK 2016"

A+A-

FUAR 13 EYLÜL’E KADAR GEZİLEBİLECEK

FUARIN AÇILIŞINI BAŞBAKAN KALYONCU YAPTI

KALYONCU: "HELLİM ÜRETİMİ İÇİN KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK DESTEKLENECEK"

SENNAROĞLU: "TARIM REFORMU TAMAMLANDI... HEDEF 1 OCAK 2016"

Unifex Fuarcılık tarafından düzenlenen "9. Tarım Hayvancılık Süt Ürünleri ve İş Makinaları Fuarı" başladı.

Başbakan Ömer Kalyoncu'nun açılışını yaptığı fuar, Lefkoşa Fuar Alanı’nda 13 Eylül'e kadar 4 gün sürecek.

Fuarın açılışına Başbakan Ömer Kalyoncu, Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP Milletvekili Ersin Tatar, çiftçi ve hayvancı birliklerinin yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

1441901620.jpg

50'ye yakın standın yer aldığı fuarı ziyaret etmek isteyenler için bölgelerden ücretsiz otobüs servisi hizmeti de sunuluyor.

Geçitkale Belediyesi Halk Dansları Ekibi’nin gösterisiyle başlayan fuarda, açılış konuşmasını Unifex Fuarcılık Direktörü Ümit Erhan yaptı.

Erhan, birçok zorluklara rağmen fuarcılıkta 10. yıla ulaştıklarını söyledi ve bugünkü fuarın düzenlenmesine Türkiye'den verilen destek ile katılımcılara teşekkürlerini sundu.

SENNAROĞLU: “TARIM STRATEJİK VE ÖNEMLİ BİR SEKTÖR”

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu da, tarımın ülke ve dünya için önemli ve stratejik bir sektör olduğunu belirterek insanoğlu var oldukça tarımın da var olacağını kaydetti.

1441901617.jpg

Tarıma sahip çıkmanın görevleri olduğunu ifade eden Sennaroğlu, devlet desteğinin tüm dünya ve ülkede verildiğini ancak ülke tarımını da sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için çalıştıklarını anlattı.

"Tarım Reformu"nu hazırladıklarını, yakın bir tarihte tüm paydaşlarla bunu masaya yatıracaklarını ve üzerindeki çalışmaları tamamlayacaklarını ifade eden Sennaroğlu, hedefin bu reformu 1 Ocak 2016'da hayat geçirmek olduğunu söyledi.

Sennaroğlu, Tarım Reformu’nda temel unsurun, ucuz gıda üretimi, bunun için de girdi maliyetlerini düşürmek, planlı üretim ve üreticinin alın terinin karşılığını vermek olduğunu vurguladı.

Verimi artırmak için teknolojiye de önem verdiklerini, bu yüzden tarım fuarlarını desteklediklerini ifade eden Sennaroğlu, 9 yıldır devam eden fuarın ülke tarımı ve üreticisine faydalı olmasını temenni etti.

1441901618.jpg

KALYONCU: “GÜVENLİ, UCUZ VE YERLİ ÜRETİMİN DESTEKÇİSİYİZ”

Başbakan Ömer Kalyoncu ise, ülke tarımının, üretiminin ve üretilen gıdanın kalitesini ve sağlığını artırmanın hedefleri olduğunu belirterek, güvenli, ucuz ve yerli üretimin destekçisi olacaklarını kaydetti,

Kalyoncu, bir reform hükümeti olduklarını, bu çerçevede Meclis açıldığında tarımla ilgili pek çok yasanın da Meclis gündemine geleceğini kaydetti.

Fuarın üreticiler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini, gıdanın ucuz ve yerli üretilmesi için çalışacaklarını ifade eden Kalyoncu, yeni dönemde özellikle en önemli ürünlerden hellim üretimi konusunda küçükbaş hayvancılığın destekleneceğini vurguladı.

Başbakan Kalyoncu, fuarın açılışına katkıda bulunan herkesi kutlayarak, başarılar diledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı ve stantlar gezildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.