1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TARIM ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINA PAZARLANMASINDA SIKINTI VAR”
“TARIM ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINA PAZARLANMASINDA SIKINTI VAR”

“TARIM ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINA PAZARLANMASINDA SIKINTI VAR”

“TARIM ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINA PAZARLANMASINDA SIKINTI VAR”

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU, SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KAMALAK’I KABUL ETTİ

YORGANCIOĞLU: “KURAKLIK KONUSUNDA TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ'NDEN YARDIM BEKLİYORUZ. ERDOĞAN VE ATALAY’LA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ GÖRÜŞMELER BU YÖNDE...”

KAMALAK: “KIBRIS HEPİMİZİNDİR. BATIDAN MEDET UMMAK, İNSAN HAKLARI KONUSUNDA HUKUKA SAYGILI OLMALARINI BEKLEMEK ALDANMAMIZDAN BAŞKA İŞE YARAMAZ...”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC’de kuraklık nedeniyle yaşanan sıkıntının giderilebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nden yardım beklediklerini ifade ederek, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la gerçekleştirdiği görüşmelerin bu yönde olduğunu kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ı kabul etti.

“TARIM ÜRÜNLERİNİN YURTDIŞINA PAZARLANMASINDA SIKINTI VAR”

Kabuldeki konuşmasında KKTC’nin uluslararası hukukun dışında olmasının birçok soruna neden olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, ülkede yetiştirilen narenciye ve patates gibi tarım   ürünlerinin yurtdışına pazarlanmasında sıkıntı olduğunu anlattı.

KKTC’de ürün kalitesinin, standardının, ürünlerdeki hastalıkların ve kalıntıların analiz edilebileceği laboratuarlar kurulduğunu kaydeden Özkan Yorgancıoğlu, çalışmaların bitmesiyle tarımsal ürünlerin tahlil edilebileceğini söyledi, bu konudaki sıkıntıların azalacağına inanç belirtti.

“NARENCİYEDE TÜR DEĞİŞİMİNE GİDİLMESİ GEREK...”

Narenciyedeki durumu da değerlendiren Başbakan Yorgancıoğlu, ürün kalitesini düşüren, maliyetleri yükselten unsurlara dikkat çekerek, Fas ve Mısır’ın bu alanda dünya piyasasını nasıl etkilediğini anlattı.

Narenciyede tür değişimine gidilmesi, talep edilen türlere geçilmesi gerektiğini söyleyen Yorgancıoğlu, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın bu konuda bir proje başlattığını kaydetti.
 
Dünyada olduğu gibi işsizliğin KKTC’de de önemli bir sorun olduğunu kaydeden Başbakan Yorgancıoğlu, hükümet olarak bu sorunları aşmak için çalıştıklarını söyledi.

“MÜZAKERELER SİYASİ EŞİTLİK TEMELİNDE YÜRÜTÜLÜYOR...”


Kıbrıs sorununun çözümü konusundaki beklentisini de dile getiren Yorgancıoğlu, “Müzakereler siyasi eşitlik temelinde yürütülüyor” dedi, siyasi eşitlik temelinde iki bölgeli, iki toplumlu bir çözüme işaret etti.

“KIBRIS HEPİMİZİNDİR...”

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise kabuldeki konuşmasına Kıbrıs’a bağlılıklarını vurgulayarak başladı.

“Kıbrıs hepimizindir” diyen Kamalak, “Burayı kilitleyen, bir zamanlar yaşanmaz hale getiren batının kendisidir. Batıdan medet ummak, insan hakları konusunda hukuka saygılı olmalarını beklemek aldanmamızdan başka işe yaramaz” diye konuştu.

Kıbrıs’ın Türkiye için stratejik önemine dikkat çeken Mustafa Kamalak, güçlü olunması gerektiğini söyledi, “Dünyada çözülemeyecek sorun yoktur” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.