1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TARLADA KİMSE YOK”
“TARLADA KİMSE YOK”

“TARLADA KİMSE YOK”

“Tarlada kimse yok”

A+A-


Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet, hükümetin halen çiftçiye gelir desteği, mazot ve arpa parasının ödenmediğini söyledi.

Bu durumdan dolayı köydeki çiftçinin mağdur olduğunu dile getiren Barbet, toplanılan ürünlerin şu an devletin ambarında olduğunu ifade etti.

Üreticinin ekim sezonuna girdiğini dile getiren Barbet, tarlayı sürecek mazotun olmadığını söyledi. Çiftçinin geçen yılki emeğinin karşılığını alamadığını belirten Barbet, köylünün hükümet tarafından açlığa mahkûm edildiğini savundu.

“Köylünün ezilmesini izliyorlar”

Barbet, şunları kaydetti, “40 yıldır çiftçiyim, ilk defa bu kadar beceriksiz bir hükümet gördüm. Arpayı devletin ambarına götürdük ve orada kaldı. Bir kuruş bile ödenmedik. Köylü borç içindedir. Ben bu insanların durumunu biliyorum. Hükümet oturuyor, hiçbir şey üretmiyor. Yaptıkları tek şey köylünün ezilmesini izlemektir. Kötü günümüzde ve kurak yıllarda anavatan bize destek verdi. Hep yanımızda oldu. Hükümete bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Yüzünüze farklı bir maske koyun ve anavatandan, bu köylüye olan borçlarınızı ödemek için para isteyin. Köylünün borca gömülü olduğunu çok iyi biliyorum. Bu köylüyü resmen öldürdüler. Hükümet edenler beceriksiz insanlardır. Allah onları affetmeyecek. Ben muhtarlar birliği başkanı olarak bu köylünün her zaman yanında oldum ve olacağım. Şimdi yeni ekim sezonuna giriyoruz. Geçen yılın karşılığını alamadık. Tarlayı süreceğiz, mazot yok. Gübre ve arpa alamadık. Tarlalar ekilemeyecek. Bu kimsenin umurunda değil. Üreticinin hali ne olacak? Bugün oldu tarlada bir tane bile üretici yoktur. Bu hükümet üreticiyi açlığa mahkûm etti.”

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.