1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARLAYA GİRİNCE ŞOK OLDU!
TARLAYA GİRİNCE ŞOK OLDU!

TARLAYA GİRİNCE ŞOK OLDU!

ayni şey başkasınında başına gelmesin

A+A-

Mormenekşe köyünde önceki akşam enginar tarlasında ava çıkarak arazi aracıyla tavşan kovalayan kaçak avcılar, İcber Çırakoğlu isimli çiftçinin yüzlerce liralık zarara uğramasına neden oldu.

Dün sabah tarlasına gittiği zaman gördüğü manzara karşısında şok olan İcber Çırakoğlu, tarlaya ektiği enginarların bir bölümünün ağır aracın tekerlekleri altında ezilerek, heba olduğunu gördü.

Çırakoğlu, yaptığı açıklamada, söz konusu sorumsuz kişi veya kişilerin bir an önce tespit edilip yakalanmasını ve mahkemeye çıkarılarak, bir daha başkasının malına zarar veremeyecek ağırlıkta bir cezaya çarptırılmasını istedi.

Bölge polisi enginar tarlasına zarar veren kişilerin bulunması için soruşturmasını sürdürürken, olay bölgedeki diğer üreticilerin de tepkisine yol açtı.

Üreticiler, özellikle sorumsuz avcılardan şikayet ederken, her av döneminde tarlalarına dalan bazı avcıların ürünleri ezdiğini, mevsimi uygunsa yetişmiş ürünlerin “tadına bakmayı” ihmal etmediklerini savundular. Enginar üreticileri de avcıların av günü köpekleri ile enginar tarlalarına girip enginar bitkilerine zarar verdiklerini, artık devlet yetkililerinin üretimin yoğun olduğu bu bölgeleri ava kapatması gerektiğini vurguladılar.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.