1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''...TARTIŞMA BAŞLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"
''...TARTIŞMA BAŞLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

''...TARTIŞMA BAŞLAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

RUM ADALET BAKANI NİKOLAU;

A+A-

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau, Yunanistan’da faaliyet gösteren ırkçı ve aşırı sağ eğilimli Hrisi Avgi partisiyle ilgili son günlerde meydana gelen olayların, Güney Kıbrıs’taki uç örgütlerin faaliyetleriyle ilgili tartışmaya yol açması için yeterli bir sebep teşkil etmediğini söyledi.

Politis gazetesinin haberine göre Nikolau, her ne kadar Rum Ulusal Halk Cephesi (ELAM), Hrisi Avgi ile bir bütün olduğunu açıklasa da, bu konuyu tartışmaya açacak yeterli bir sebep olmadığını ifade ederek, Yunanistan’da veya başka bir ülkede meydana gelen suçların Güney Kıbrıs’ta araştırılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Nikolau, Rum polisinin ELAM ile ilgili AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu tarafından sunulan dokümanları ve kendisine ulaşan diğer ihbarları değerlendirmekte olduğunu da belirtti.

Habere göre Nikolau, Yunan makamlarından kendilerine, Hrisi Avgi ile ilgili herhangi bir tutuklama talebi gelmediğini de sözlerine ekledi.

Gazete, Yunanistan Hükümeti’nin Hrisi Avgi meselesini ele alışının Rum siyasi partilerce selamlandığını ve partilerin, Hrisi Avgi liderinin tutuklanmasını da, Yunanistan için oldukça kritik bir gelişme olarak değerlendirdiklerini yazdı.

KENEVEZOS ÖĞRENCİLERİN HRİSİ AVGİ BÜNYESİNE KATILDIĞI HABERLERİNİ YALANLADI

Gazete, bir diğer haberinde ise, Rum Eğitim Bakanı Kiriakos Kenevezos’un, Rum öğrencilerin Hrisi Avgi bünyesine katıldığı haberlerini yalanladığını yazdı.

Habere göre Kenevezos, kendilerine bu yönde bilgi ulaşmadığını kaydederken, konuyu takip altında tuttuklarını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.