1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TARTIŞMALAR…
TARTIŞMALAR…

TARTIŞMALAR…

“Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası” ile ilgili tartışmaların geldiği nokta;

A+A-

GÜVEN: “AMACINI AŞAN ART NİYETLİ YAKLAŞIMLARIN BASIN ÖRGÜTLERİ ÜZERİNDEN YAPILMASINI KABUL ETMEMİZ DÜŞÜNÜLEMEZ”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven, “Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası” ile ilgili tartışmaların geldiği noktadan rahatsızlık duyduklarını açıkladı. Güven, söz konusu yasayı hazırlayan CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman’a  yapılan eleştirilerle ilgili olarak da, “Eleştiri elbette herkesin hakkıdır, ancak amacını aşan art niyetli yaklaşımların basın örgütleri üzerinden yapılmasını kabul etmemiz düşünülemez” dedi.

Bazı kesimlerin, basın örgütlerinin iyi niyetli eleştiri ve önerileri üzerinden yasayı hazırlayanlara saldırdığını vurgulayan Güven, “İşi, Meclis’te üretkenliği ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Tufan Erhürman’ı bıktırma noktasına getirdiler. Bu bizi ciddi şekilde rahatsız etmiştir” ifadelerini kullandı.

Güven yazılı açıklamasında, birliğin yasayla ilgili değişiklik önerilerini tamamlamak üzere olduğunu, önerilerin dikkate alınarak gerekli düzenlemelerin yapılacağına inandığını da belirtti.

“AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL”

Gazeteciler Birliği Başkanı Güven, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

“Kamuoyunda bir süreden beri tartışılan Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası konusunda bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Basın meslek örgütü olarak Anayasa’dan kaynaklanan Özel Hayatın Gizliliği ve Haberleşme Özgürlüğüne sonuna kadar saygılıyız ve bu konuda yapılan ve yapılacak yasal düzenlemelerde, düzenlemeyi yapanlarla karşı karşıya değil, aynı saflardayız.”

Anayasa’dan kaynaklanan basın özgürlüğü konusunda duyarlı olduklarını belirten Güven, özel hayatın gizliliği ile ilgili yasadan kaynaklanan nedenlerle halkın bilgi edinme, haber alma hakkının sınırlanması konusundaki duyarlılığın doğal karşılanması ve kuşkuların giderilmesi yönünde birlikte adımlar atılması gerektiğini kaydetti. Güven, gelişmelerin de bu yönde olduğunu vurguladı.

“DENGE İÇİNDE YÜRÜTÜLMELİ”

Özel hayatın gizliliği ve haberleşme özgürlüğü konusuna da basın özgürlüğü kadar duyarlı olduklarını belirten Güven, bu unsurların bir denge içinde yürütülmesi ve birinin diğerine tercih edilmemesi adına ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını kaydetti.

Güven, “Bunun dışındaki tartışmaların ve suçlamaların tarafı olmadığımızı ve olmayacağımızı da kamuoyunun bilmesinde yarar görüyoruz” diye ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.