1. HABERLER

  2. SPOR

  3. TARTIŞMANIN EN ALEVLİ YAŞANDIĞI BÖLGE TATLISU
TARTIŞMANIN EN ALEVLİ YAŞANDIĞI BÖLGE TATLISU

TARTIŞMANIN EN ALEVLİ YAŞANDIĞI BÖLGE TATLISU

Bu bölgede gençler yok mu?

A+A-

 

Tatlısu halkı bölgelerine yapılması planlanan sentetik saha ile futbol için ideal bir kamp ortamı oluşturulabileceğine inanıyor

Son dönemlerde sentetik zeminli sahaların yapımında yaşanan artış, bu sahaların hangi bölgelere yapılacağı tartışmasını da beraberinde getiriyor. Bu tartışmanın en alevli yaşandığı bölge ise Tatlısu oldu.

Tatlısu’daki nabzı tuttuk

Gazete, tartışma yaşanan Tatlısu Seracılar Stadı’nı yerinde inceledi, belediye başkanı Hayri Orçan, kulüp başkanı Özal Yalçın, diğer yetkililer ve vatandaşlarla görüştü.

Sentetik zeminli sahanın ülke sporuna, bölge kulüpleri ve sonrasında da ekonomisine katkı sağlayacağı üzerinde duruldu. Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a teşekkür edilirken, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’na ise eleştiriler getirildi.

Orçan: Bölge cazip imkânlara sahip

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan projeyi 4 yıldan beridir gerçekleştirme gayretlerini aktararak, olayın belediye seçimlerine bağlanmasına tepki gösterdi. Yapılacak sentetik zeminli sahanın bölgeye en büyük getirisinin kamp yapma olanaklarını arttırmak ve kamp yapılacak tesisleri çalıştırmak olacağını söylerken, bunun da bölge ekonomisini canlandıracağına dikkat çekti.

Ülke futbol takımlarının kamp yapmak için yurt dışına gitmek yerine Tatlısu ve çevresini tercih edebileceğini vurgulayan belediye başkanı, dağda kros ve kumda idman yapmak gibi cazip imkânlara sahip bölgelerindeki tek eksiğinin idman yapılabilecek iyi standartlarda bir futbol sahası olduğunu ifade etti.

“250 yatak kapasitesi var”

Kamp için bölgede biri belediyeye ait olmak üzere 3 tesis olduğunu, bu tesislerin de toplam yatak kapasitesinin 250’yi bulduğunu, belediye olarak ulaşım konusunda da gerekli düzenlemeleri yapabileceklerini aktaran Orçan, sentetik saha ile birlikte yapabilecekleri bir de küçük çim saha ile ideal bir ‘kamp bölgesi’ yaratabileceklerinin altını çizdi.

Sentetik sahanın kamp yanında bölge gençliğine de hitap edeceğini belirten Orçan, “Bölgede Esentepe dışında çim saha yok. Birçok köyümüz ve takımları var. Gençlerimize uygun spor alanları yaratarak, onları kahve köşelerinden kurtarmalıyız.” dedi.

Yalçın: Sertoğlu bizleri kırmış ve üzmüştür

Tatlısu Seracılar Kulüp Başkanı Özal Yalçın bölge gençliğinin böylesi bir tesise ihtiyaç duyduğuna, Bahçeli Kaplıca, Mersinlik, Esentepe, Geçitkale, Akova, Yedikonuk ve Büyükkonuk gibi köylerdeki takımların bu sahadan yararlanabileceğine vurgu yaptı.
Konuşmasında Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açıklamalarına da değinen Yalçın, “Sayın Sertoğlu’nun “Adanın en son saha yapılacak bölgesi” sözü bizleri çok üzmüş ve kırmıştır. Bu bölgede de gençler, bu bölgede de kulüpler vardır. Sayın Sertoğlu ayrımcılık yapmıştır” dedi.

Şençağ: Bu bölgede gençler yok mu?

Tatlısu Seracılar Antrenörü Sabri Şençağ iyi şartlarda futbol oynanmasının ilgiyi arttıracağına vurgu yaparak, önceliğin tesisleşmeyi sağlamak olduğunun altını çizdi. Şençağ, Girne’de birçok çim saha olduğunu, ancak Esentepe’den sonrasının mağdur edildiğini ve yokmuş gibi davranıldığını belirterek, “Burada yaşayanlar insan değil mi? Burada gençler çocuklar yok mu? Bu insanların spor yapma hakkı bulunmuyor mu?” sorularını sordu.

 

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.