1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞ OCAKLARINDA REHABİLİTE BAŞLADI
TAŞ OCAKLARINDA REHABİLİTE BAŞLADI

TAŞ OCAKLARINDA REHABİLİTE BAŞLADI

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, taş ocaklarının rehabilite edilmesi projesi kapsamında ilk olarak Aygün'de yer alan taş ocağını ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, taş ocaklarının rehabilite edilmesi projesi kapsamında ilk olarak Aygün'de yer alan taş ocağını ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bu kapsamda Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı'nın da katılımıyla söz konusu ocakta Aygün Anaokulu öğrencileri velileri ve öğretmenleri ile birlikte fidan dikildi.

Orman Dairesi müdürlüğü ekiplerinin bir süre önce dolgu ve fiziksel iyileştirme çalışmaları yaptığı alana yaklaşık 400 fidan dikilirken alanın toplam 10 Bin fidan ile ağaçlandırılması planlanıyor.

Etkinlikte bir konuşma yapan Bakan Hamit Bakırcı, taş ocakları ile ilgili uzun zamandır üzerinde çalıştıkları projeleri artık hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

Bakırcı, bu projenin ilk ayağını oluşturan Aygün Havara ocağını, minik öğrenciler ile birlikte ağaçlandırmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde diğer ocaklarda da ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Aygün'de bulunan alanda önce kötü görüntünün ortadan kaldırılması için düzenlemeler yaptıklarını, ardından da fidan dikimine geçtiklerini ifade eden Bakırcı: "Bugün çocuklarla birlikte fidan dikiyoruz. Onlar da birer fidan ve birlikte büyüyecekler. Amacımız çevremizi çocuklarımıza temiz bir şekilde miras bırakmak" dedi.

Bakanlığına bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi’nin ülkede yer alan tüm taş ocaklarının fiziksel yapısı ve konumlarına göre ayrı ayrı reabilte projeleri hazırladığını belirten Bakırcı, grafik ve animasyonlarla sözkonusu ocaklarda yapılacak çalışmalarda, yıllara göre nasıl şekil alacakları bilgisinin verileceği bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna bilgi vereceklerini söyledi.

Bakırcı, bir sonraki adımın da Büyükkonuk'ta bulunan taş ocağında atılacağını söyledi.

Aygün’de düzenlenen etkinlikte, DP-UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karazaoğlu ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Osmanlılar da hazır bulundu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.