1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. TASARLADIĞI BİLGİSAYARI KOLUNA DİKTİ
TASARLADIĞI BİLGİSAYARI KOLUNA DİKTİ

TASARLADIĞI BİLGİSAYARI KOLUNA DİKTİ

Almanya'da yaşayan bir genç tasarladığı bilgisayarı kol derisinin altına dikti.

A+A-

Bilgisayarlara olan bağımlılığımız gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Teknolojinin hayatımızın odak noktası haline geldiği bu yıllarda Almanya'da yaşayan bir genç, bu bağlantıyı biraz çılgınlığa çevirdi. 

Kendi geliştirdiği mikro bir bilgisayarı kol derisinin altına yerleştirerek özel bir operasyon ile diken çılgın genç, kafasındakileri anlatan bir demeç verdi. Almanya'nın Essen kentinde yaşayan Tim Cannon genç bilgisayar iç içe olan hayatımızı mecazen de olsa gerçek anlamış olmalı ki Circadia 1.0 adında geliştirdiği mikro bir bilgisayarı özel olarak açtığı kol dersinin altındaki bölgeye yerleştirdi. Operasyondan sonra kolunu kendisinin diktiğini vurgulayan çılgın genç, duyanları şaşkına çevirdi.

Kendini "biohacker" olarak adlandıran çılgın genç, bu operasyon için bir başka biohacker arkadaşından yardım almayı da ihmal etmemiş. Özellikle bu denli tehlikeli bir operasyona kalkışan genç hayalindeki bilgisayarı nihayet koluna entegre ettiğini dile getirdi.

Şimdilik vücudun hayatsal fonksiyonlarını izleyip onları sahibine aktaran, kullandığı Bluetooth teknolojisiyle başka cihazlarla da paylaşabilen Circadia, yazılımsal açıdan geliştirilmeye müsait bir cihaz.

Özellikle şuan ne kadar mikro gibi gözükse de insanlar için makro boyutlarda olan bu cihaz yüksek boyutlarda mikro haline getirilirse bir teknolojinin önü açılmış olur. Cihazın elektriği nereden sağladığı kafanıza takıldıysa hemen cevapayalım. Cihaz içeriğinde tümleşik olarak barındırılan bir bataryadan gücünü alıyor.

Peki ya batarya biterse? Kablosuz şarj edilebilir bir yapıya sahip Circadia bu açıdan da ilgi çekici bir teknoloji kullanıyor.

Bütün bunları bir kenara itersek kablosuz şarj gibi yüksek radyasyon içeren onu da geçersek insan sağlığını tehlikeye atkacak bir buluşu kolun alt derisine monte etmek ne kadar doğrudur çok da düşündürmüyor değil!

Mynet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.