1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TASARRUF KAYMAK TABAKADAN BAŞLASIN
TASARRUF KAYMAK TABAKADAN BAŞLASIN

TASARRUF KAYMAK TABAKADAN BAŞLASIN

KAMUSEN BAŞKANI METİN ATAN : "EK MESAİDEN TASARRUF OLMAZ" 

A+A-

Kamu Görevlileri Sendikası (KamuSen) Başkanı Metin Atan 'Ülke genelinde tasarruf yapılacaksa önce yukarıdakilerden başlanmalı, oradan alt taraflara gelmeli' dedi.

Kamu Görevlileri Sendikası (KamuSen) Başkanı Metin Atan 'Ülke genelinde tasarruf yapılacaksa önce yukarıdakilerden başlanmalı, oradan alt taraflara gelmeli' dedi. 

Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, ek mesai kriziyle ilgili Star Kıbrıs’a konuştu. Atan, '18 Ağustos'ta sağlık ve gümrükte yapılan eylem nedeniyle bazı sorunlar çıkmıştır. Bunun üzerine Bakanlar Kurulu 5 sendikayı çağırarak, ne gibi çözümler üretilebileceği hususunda fikir alışverişinde bulundu. Geri adım atmayacağımızı ve seferberlik ilan edenlerin önce kendilerinden başlamaları gerektiğini söyledik. Bunun üzerine bir çalışma daha yapıldığını söylediler' dedi. 

TEKLİFİ KABUL ETMEDİK 

Hükümetin asgari ücret üzerinden saat başı çarpı 2 olarak ek mesai ödemeyi tasarladıklarını ve bu konuda yasa gücünde kararname geçirdiklerini ifade eden Metin Atan 'Bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. Bunun üzerine daha iyi bir çalışma yaptıklarını söylediler. Bizlere 47-2000 sonrası olanlara 22 TL, ondan önce çalışanlara da 30 TL gibi bir ücret verebileceklerini söylediler. Biz bunu kesinlikle kabul etmedik. Onların yapabileceği hiç bir şey olmadığını ve elimizi taşın altına koymamız gerektiğini söylediler. Biz her zaman taşın altına elimizi koyuyoruz fakat herşeyin çalışan tarafından, halk tarafından beklenildiğini, bunun böyle adaletli olmadığını izah ettik' diye konuştu. 

BAŞBAKAN MÜSAADE İSTEDİ 

Seferberlik varsa herkesin buna katkı koyması gerektiğini söylediklerini vurgulayan Atan 'Orada bütün sendikalar olarak oturduk, bir toplantı yaptık. Yurt dışından gelen bir çok insanın olduğunu o yüzden acil servislerin açık tutulması gerektiğini söylediler. Başbakan bize taahhütte bulunarak 27'sine kadar kendilerine müsade edersek bir çalışma daha yapacaklarını, sağlıkta kesinti olamayacağını ancak ekonomik sıkıntılar içerisinde olunduğunu, bu nedenle gerekirse sendikalarında katıldığı bir çalışma yapılacağı ve bu konunun bayram sonrasına ertelenmesini istediler' dedi. 

EK MESAİDEN TASARRUF OLMAZ 

'Bizim yaptığımız zaten eylem değildi. Biz ek mesaiye katılamayacağımızı, isteyenin ek mesai yapabileceğini, yasaların bunu gerektirdiğini söyledik' diyen KamuSen Başkanı Atan, 'Kesinlikle ek mesaiden kesinti yapılsın da tasarruf edilsin diye bir olay söz konusu değildir. Ülke genelinde tasarruf yapılacaksa önce yukarıdakilerden başlanmalı, oradan alt taraflara gelmeli. Bu konuda 27 Ağustos'ta tekrar görüşeceğiz' bilgisini paylaştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.