1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞCIOĞLU : “BU DURUM BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMELİDİR”
TAŞCIOĞLU : “BU DURUM BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMELİDİR”

TAŞCIOĞLU : “BU DURUM BİR AN ÖNCE DÜZELTİLMELİDİR”

Makine Mühendisleri Odası, Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEK) Yasası çerçevesinde yapılan YEK Tüzüğü’ne yönelik ciddi itirazları olduğunu belirtti.

A+A-

Makine Mühendisleri Odası, Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEK) Yasası çerçevesinde  yapılan YEK Tüzüğü’ne yönelik ciddi itirazları olduğunu belirtti.

Makine Mühendisler Odası Başkanı Emir Taşcıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, hem mevzuatın uygulanabilmesi, hem de uygulamaların başlayabilmesi için YEK Yasası uyarınca oluşturulan Kurul’un çalışması gerektiğini, ancak Nisan ayından beri sadece iki kez toplandığına işaret etti.

Bir ülkenin enerji ile ilgili çalışmalarının siyasi gelişmelerden etkilenmeden bağımsız olarak yürütülmesi gerektiğini belirten Taşçıoğlu, bu durumun KKTC için hayati bir hal aldığını ve Kurul’un süratle siyasi kimliğinden kurtarılarak kesintisiz olarak çalışmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

YEK konusunda faaliyet yürütecek kişilerin Kurul tarafından izinlendirilmesi ve ithal edilecek ekipmanların da Kurul tarafından onaylanması gerektiğini anlatan Taşçıoğlu,  “on-grid” diye tabir edilen şebekeye bağlı uygulamaların gayrı yasal olmasına karşın Kıb-Tek’in bilgisi dahilinde sürdürüldüğünü ileri sürdü.

Taşcıoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

“Çünkü hayatın gerçekleri yasal durumun önüne geçmiştir ve halkın ihtiyaçları siyasi kararları beklemeden karşılanmaya çalışılıyor. Yani toplum siyasilerin önüne geçmiş durumda, adeta ‘sizlere gerek yok’ dercesine uygulama yapıyor. Bu durum bir an önce düzeltilmelidir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.