1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TAŞÇIOĞLU: “İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ VE TAŞERONLAR ÖNLEM ALMALI”
TAŞÇIOĞLU: “İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ VE TAŞERONLAR ÖNLEM ALMALI”

TAŞÇIOĞLU: “İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ VE TAŞERONLAR ÖNLEM ALMALI”

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Birliği Başkanı Emir Taşcıoğlu, dün bir otelin inşaatında meydana gelen ölümlü iş kazasını eleştirerek, inşaat müteahhitleri ve taşeronların önlem alması gerektiğini vurguladı.

A+A-

Taşçıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, yapılan tüm uyarılara rağmen bu alandaki müteahhitler ve taşeronların hiçbir önlem almadığını ve sıcak altında, yüksekte çalışmak zorunda kalan kendi çalışanlarını risk altında tuttuklarını ileri sürdü.

Ekmeğini kazanmaya çalışırken iş kazası geçiren kaynakçı ustası Menderes Taşçı’nın, herhangi bir emniyet kemeri ile bağlı olmadığını ve muhtemelen kendisini güneşten veya cisim çarpmalarından koruyan bir baret giymediğini savunan Taşçıoğlu, “Tüm bu kişisel koruyucu donanımları temin edip çalışanlarına kullandırmak işverenlerin görevidir. ‘Maliyet artışı getiriyor, giderlerimiz artıyor, rekabet edemiyoruz, gerek yok’ gibi sakat görüşler kabul edilemezdir. Hiçbir masraf bir işçinin, bir çalışanın hayatından daha önemli değildir, olamaz da” dedi.

Yeni kabinenin iş sağlığı ve güvenliği konusuna gereken önemi vereceğine dair inançlarının tam olduğunu dile getiren Taşçıoğlu, bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olan ve aynı zamanda birliklerinin üyesi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın İSG konusuna hak ettiği değeri verip, denetimleri başlatacağına ve tüm işverenlerden risk değerlendirme raporlarını talep edeceğine inanç belirtti.

Tüm işverenlere ve inşaat müteahhitlerine çağrıda bulunan Taşçıoğlu, “Devletin denetim yapmasını beklemeden İSG Yasası’nın gerektirdiği risk analizini yaptırın, risk değerlendirme raporlarını hazırlayın ve işyerinizdeki riskleri en aza indiriniz. Çalışanlarınızı iş kazalarından korumak için gerekli kişisel koruyucu donanımları temin ediniz ve kullanmalarını sağlayınız” dedi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.