1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞEL GREVİ 15'NCİ GÜNÜNDE: TOPLANTI İÇİN TARİH BEKLENİYOR
TAŞEL GREVİ 15'NCİ GÜNÜNDE: TOPLANTI İÇİN TARİH BEKLENİYOR

TAŞEL GREVİ 15'NCİ GÜNÜNDE: TOPLANTI İÇİN TARİH BEKLENİYOR

TAŞEL grevi 15'nci gününde: Toplantı için tarih bekleniyor

A+A-

 

TAŞEL grevi 15'nci gününe girdi. İki haftadır grevde olan TAŞEL işçileri, grevlerine bugün de devam ediyor...

DEV-İŞ’e bağlı EMEK-İŞ üyesi TAŞEL çalışanları, yöneticilerin kurumun yüzde 33 Kamu iştirakli olmasını reddederek hayat pahalılığı artışını devletin uyguladığı şekilde uygulamaması ve baskıcı ve tehditkâr bir tutum sergilemesinden dolayı, 24 Ağustos tarihinden beridir süresiz grevde…

Emek-İş ile TAŞEL Yönetimi arasında bugün veya yarın bir toplantı düzenlenmesi bekleniyor. Toplantı için Çalışma Bakanlığı'ndan davet bekleniyor...

GREV SÜRECİ NASIL GELİŞTİ?

Sendika grevin 8’inci gününde İçişleri ve Çalışma Bakanlığı önünde, 10’uncu gününde ise Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı Başbakanlık önünde eylemler yaparak Hükümetin ‘iradesizliğini’ protesto etmişti.

Başbakanlık önündeki eylemde ise İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar Bakanlar Kurulu toplantısından ayrıldığı sırada TAŞEL işçileri tarafından alkışlarla protesto edilmişti.

Eylemden iki gün sonra, grevin 12’inci gününde, Bakan Gürpınar konuyla ilgili girişim yaparak tarafları saat 11:00'de toplantıya çağırdı. Ancak, TAŞEL Yöneticileri ile EMEK-İŞ Sendikası yetkililerinin bir araya gelerek uzlaşı yolu arayacağı toplantı, yine Bakanlık tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmişti.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.