1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞERONLARI BİRLİĞİ’NİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU
TAŞERONLARI BİRLİĞİ’NİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU

TAŞERONLARI BİRLİĞİ’NİN BEŞİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU

K.T. İnşaat Taşeronları Birliği’nin beşinci olağan genel kurulu yapılıyor.

A+A-

OSMAN AMCA: “EN ÖNEMLİ SORUNLARIMIZDAN BİR TANESİ KAYIT DIŞILIK”

K.T. İnşaat Taşeronları Birliği’nin beşinci olağan genel kurulu yapılıyor.

Taşeronlar Birliği binasında gerçekleştirilen Genel Kurul, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga’nın konuşmasıyla başladı, ardından da Birlik Başkanı Osman Amca konuştu.

Tulga, kayıt dışılıkla mücadele etmek gerektiğini belirterek, birlik üyelerinden bundan böyle katıldıkları ihalelerde çalışma formu hazırlayarak o işte kimlerin çalışacağını belirtmelerini istedi.

Yıllardır kayıt dışılığı engellemek için mücadele ettiklerini belirten Tulga, ihale başvurusunda o işte kimin çalışacağının belirtilmesinin faydalarından bahsetti.

Tulga, “Birileri yasaları uygulamaktan korkuyor. Herkes üzerine düşeni yapıp yasalara uygun davranırsa sorun zaten kendiliğinden çözülür” dedi.

OSMAN AMCA

Genel Kurulda balkanlıpa tek aday olan, K.T. İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ise, sorunları çözmek için birlik kurduklarını ve kurumsallaşmalarını tamamladıklarını kaydederek gelecek dönemdeki projeleri anlattı.

En büyük eksikliklerinin lokal yetersizliği olduğunu dile getiren Amca, en kısa zamanda üyelerin kaliteli vakit geçirip birbirlerine destek olmalarına imkan sağlayacak bir bina bulmaları gerektiğini kaydetti.

Amca, sektörlerinin ve hatta ülkenin en önemli sorunlarından birinin kayıt dışılık olduğunu belirterek, bu konuda toplumsal seferberlik ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Bir diğer sorunlarının ise kayıt altına almak için devletin çıkardığı yasanın içinin doldurulmamış olmasından kaynaklandığını dile getiren Amca, devletin kayıt altına aldığı binlerce kişinin devlete borçlu olduğunu, devletin de onlara sık sık af çıkararak ülkeden gönderdiğini, ancak kendilerinin borçlarının katlanarak çoğaldığını anlattı.

Amca, birliğin bir kooperatif ve şirket kurmasını planladıklarını, böylece ihalelere katılabileceklerini belirterek, bu uygulama ve girişim için tüm üyelerin desteğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.