1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞIMA SUYLA OLMUYOR
TAŞIMA SUYLA OLMUYOR

TAŞIMA SUYLA OLMUYOR

Görneç köyünde yıllardan beri su sıkıntısı yaşanıyor.

A+A-

Görneç köyünde üç aydan beridir suların düzensiz akması vatandaşları zor duruma düşürdü. Yaşanan bu sıkıntı karşısında vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerine su taşımaya başladı.

Yıllardır bu bölgede yaşanan su sıkıntısı yapılan tüm çalışmalara rağmen yetersiz kaldı. Yaz sıcaklarıyla birlikte yaşanan bu su sorun köy halkını çileden çıkardı.

Görneç sakini ve su şebekelerinden sorumlu Ecevit Kemal Şah, yaşanan sorunla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şah, 600 nüfuslu köyün günlük ortalama 120 ton suya ihtiyacı olduğunu belirtti. Geçtiğimiz aya kadar Su işleri Dairesi’ne ait bir tanker yardımı ile köye her gün 18 ton su taşındığını söyleyen Şah yine Su İşleri Dairesi’nin sağladığı depoda biriktirilen 10 ton suyla birlikte toplamda 28 ton suyla idare etmeye çalıştıklarını söyledi.

Su İşleri Dairesi’ne ait tankerin arıza yapması sonucu Serdarlı Belediye’sinin tankeriyle taşımaya devam ettiklerini belirten Şah “Şansımıza belediyenin tankeri de arıza yaptı. Köy halkı yaşanan bu sıkıntılar karşısında beni sorumlu tutuyor. Köyde rahat gezemiyorum köşe bucak saklanıyorum. Kendimi bildim bileli bu köyde su sorunu yaşanmaktadır ” diye isyan etti.

“Normal şartlarda üç dört günde bir düzenli bir şekilde akıyordu. Şu anda ise sular 15 günde bir anca akıyor ve vatandaşlar kendi imkânlarıyla su taşımaya çalışıyorlar, satın alıyorlar” diyen Şah yetkililerden bir an önce çözüm bulmalarını istedi.

Olmayan suyla nasıl tasarruf edelim?

Görneç köyünde yaşayan bir vatandaş, “Su İşleri Dairesi 2010 yılında Görneç ve Kalavaç köylerine su sağlayan bir kuyu kazmıştı ancak bu kuyu dört ayda kurudu. Taşıma suyla idare etmeye çalışıyorlar fakat o da yetersiz kalıyor” dedi.

Bir başka Görneçli ise “Taşıma suyla değirmen dönmeyeceğinin farkına varsınlar artık” diye konuştu.

Görneçliler, “yetkililerin tekrardan köy için bir kuyu kazmasını veya bize başka bir şekilde su getirmesini rica ediyoruz” diyerek çağrıda bulundu. 

“Depolarda su yok. Eve gittiğimizde rahat duş alamıyoruz. Çamaşırları bile yıkamaktan korkuyoruz. Tasarruf olsun diye çamaşırlarımızı elde mi yıkayalım? Kovadan mı yıkanalım?” diye isyan eden vatandaşlar suyun sürekli kesik olması nedeniyle köyde sinirlerin de gergin olduğunu söyledi.

Susuzluk giderilecek

Görneç Muhtarı Nevzat Akçagil, su sıkıntısıyla ilgili şunları söyledi:

“Kış aylarında Su İşleri Dairesi’ne ve Serdarlı Belediye’sine yaz aylarında yaşanacak su sorunlarına karşı önlem almaları için uyarı yapmıştım. Fakat hiçbir önlem alınmadı ve haliyle bu sorunları yaşamamız normaldir. Serdarlı Belediyesi ve Su İşleri Dairesi, ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyor fakat yeterli olmuyor”.

Akçagil, Su İşleri Dairesi’nin geçtiğimiz günlerde Görneç Muhtarlığı’na verdiği yazılı açıklamada içme suyu teminatı maksadıyla yaptıkları projenin hazır olduğunu ve ilerleyen günlerde bu projenin gerçekleştirileceğini; su sorunun ortadan kalkacağını söyledi.    

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.