1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TAŞIMACILIK VE ULAŞIM ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI
“TAŞIMACILIK VE ULAŞIM ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI

“TAŞIMACILIK VE ULAŞIM ÇALIŞTAYI” TAMAMLANDI

“Taşimacilik Ve Ulaşim Çaliştayi” Tamamlandi

A+A-

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, ülkede var olan sıkıntıları aşabilmek için anlayış değişikliğine ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Algılamalarımızı, anlayışımı, mentalitemizi değiştirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının, “biz” psikolojisinden “ben” psikolojisine kaydığını, bu sıkıntının toplu taşımacılık sektöründe de çok net görüldüğünü belirten Ertuğruloğlu, toplu taşımacılıktaki mevcut yapının sürdürülemez olduğunu ve dağınıklık, keyfiyet, kuralsızlık ve kaos ortamı bulunduğunu söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kuzey Kıbrıs işbirliğinde düzenlenen “Taşımacılık ve Ulaşım Çalıştayı” tamamlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, toplu taşımacılık ve ulaşım sektöründe yaşanan kronikleşmiş sıkıntı ve sorunların aşılması, çözümlenmesi ve yasal zemine oturtulması hedefiyle gerçekleştirilen çalıştayın kapanış konuşmasını yaptı.

Çalıştayın son oturumunda,“Ulaşım - Taşımacılık Sorunları ve Çözüm Önerileri” konuları ele alındı ve sonuç bildirisi yayınlandı.

Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu, çalıştayın kapanışında yaptığı konuşmada, daha önce dış politika ve Kıbrıs konusu üzerinde faaliyetleri olduğunu, 5 ay önce bambaşka faaliyet alanı olan bir bakanlığa geldiğini belirtti.

Ertuğruloğlu, “KKTC’de maalesef herhangi bir sektörün, KKTC’ye inanan bir vatandaş olarak, beni mutlu eden bir düzeyde olmadığını bilerek hareket ettim. Bu nedenle de bu 5 ay boyunca bakanlığın bünyesinde bulunan sahalarında sorunların ne olduğunu tespit etmeye çalışarak, bilgi toplamaya çalışarak, sıkıntıların nerede var olduğunu tespit etmeye çalışarak, ondan sonra bunları çözmeye yönelik bir gayret içerisine girme kararlılığıyla hareket ettim” dedi.

Çalıştayı bu nedenle düzenlemeye karar verdiklerini, çalıştayda konuşulanları dinlemeye çalıştığını ifade eden Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:

“KENDİ KENDİMİZE YARATTIĞIMIZ REALİTEYİ DÜNYA REALİTESİ SANDIK”

“Benim için önemli olan, KKTC’ye hizmet etmektir. Uzun yıllar bizler kendi içimize yönelik kapalı bir ortamda yaşadık ve bu ortamda da kendi kendimize yarattığımız ve bize göre realiteler diye düşündüğümüz bir dünya yarattık. Ve sandık ki, hala öyle sanıyoruz, kendi kendimize yarattığımız dünya realitesidir. Bunun böyle olmadığını hepimizin bilmesi gerekir. Hocalarımız, bizlerin farkında olmadığı veya farkında olsak bile bir şey yapamayacağımıza inandığımız konularda yepyeni ufuklar açtılar ve ciddi bir kararlılıkla, bizim için bugüne kadar aşılmayacak problemler olarak gördüğümüz konularda süratle, çok kolay bir şekilde bunların halledilebileceği ümidini verdiler. Bu benim için son derece tarif edilmez bir mutluluktur. Kendilerine teşekkür ederim, kendileriyle çalışacağız. Bu ülkede var olan sıkıntılarımızı aşabilmemiz için, şunu iyice bilmeliyiz ki, anlayış değişikliğine ihtiyacımız vardır. Algılamalarımızı, anlayışımızı, mentalitemizi değiştirmek mecburiyetindeyiz. Çünkü, Kıbrıs konusundan dolayı kendi içimize kapanık yaşadığımız bu süre içerisinde maalesef Kıbrıs Türk halkı, ‘biz’ psikolojisi ile hareket ederek verdiği var olma mücadelesini kazandıktan sonra; Mutlu Barış Harekatı’nı kazandıktan sonraki dönemde, siyasetin de yanlış çalışmış olmasından dolayı her geçen gün ‘biz’ psikolojisinden çıkmış ve ‘ben’ psikolojisine kaymıştır. Bu sıkıntıyı, maalesef toplu taşımacılık sektöründe çok net bir şekilde de gördüm. Bu dağınıklık, bu keyfiyet, bu kuralsızlık, bu disiplinsizlik ortamında fırsatçılık yapabilen, fırsatçılığı becerebilen, kendisi kazanma adına bir gayret içerisine girdi, ‘toplu taşımacılık sektörü kazansın’ diye düşünce içerisinde olmadı. İstisnalar olabilir. Bunun tam tersinin yaşanması lazım. Şunu öğrenmemiz lazım; sektörü güçlendirirsek, sektörü bir ciddiyete kavuşturursak ve sektörün kazanacağı bir plan program içerisinde gidersek sektör kazandığı sürece sektörün içinde olanlar da kazanacaktır. Mevcut yapımız sürdürülebilir değil. Mevcut yapımızla bir kaos ortamındayız. Bu şekilde devam edeceğimizi düşünürsek şunu iyice bilmemiz gerekir ki, bundan sonra kriz aşaması gelecektir. Bunu hiç birimiz kaldırmayız.”

“SONUÇ BİLDİRİSİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Çalıştaya emek verenlere teşekkür ederek, arzu ettiğinin gerçekleştiğini ifade eden Ertuğruloğlu, çalıştayın son olmayacağını, çalıştayın neler yapılması gerektiğiyle ilgili bazı veriler verdiğini, sonuç bildirgesinde ifade edilenlerin hayata geçirilmesi için üzerlerine düşeni Ulaştırma Bakanlığı olarak gündeme getirerek yapacaklarını söyledi.

Ertuğruloğlu, “Biz bunları yaparken, toplu taşımacılık sektöründe var olan paydaşların da bugüne kadar olan anlayış ve algılama modundan çıkıp hep beraber kazanmamızın sağlanması yönünde bizlere yardımcı olması gerekir. ‘Benim şu şikayetim var’ anlayışının önüme gelmesini istemiyorum. Önemli olan ‘biz, hep beraber kazanma”. Sektörün kazanması gerekir ki sektörün içinde olanlar kazanabilsin” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.