1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞKENT’TE ELEKTRİK KAVGASI POLİSLİK OLDU
TAŞKENT’TE ELEKTRİK KAVGASI POLİSLİK OLDU

TAŞKENT’TE ELEKTRİK KAVGASI POLİSLİK OLDU

Taşkent’te elektrik kavgası polislik oldu

A+A-

 Duygu ALAN

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) çalışanları Taşkent köyünün su deposunun elektrik enerjisini borcu olduğu gerekçesi ile dün kesti. Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, olaya ilginç bir yöntemle tepki koydu.
Aşandır, kendi aracı ile Kıb-Tek çalışanlarının aracının önünü kapatarak “Ya elektrik enerjisini bağlarsınız ya da buradan çıkamazsınız” diye memurları iki saat süre ile işlerinden alıkoydu.
Kıb-Tek çalışanları, durumu polise bildirdi. Polis, olay yerine gitti ve taraflar arasında uzlaşı sağlanması için aracı olmaya çalıştı.
Aşandır, polisin ısrarına rağmen eyleminde ısrar edince, olay yerine Kıb-Tek Müdürü Ali Horoz gitti. Ali Horoz da muhtar Durmuş Aşandır’ın yolu açması için ikna etmeye çalıştı ancak başarılı olmadı.
Taraflar arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.
Muhtar yolu açmadı, Kıb-Tek su kuyusunun elektrik enerjisini bağlamadı.
Gerginlik, Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi’nin köyün su deposuna jeneratör getirtmesi ile sona erdi.

“Borç 136 bin TL civarında” iddiası
Kıb-Tek görevlileri, Taşkent köyünün su deponun elektrik sayacının borç bakiyesinin 136 bin TL civarında olduğunu öne sürdü.
Kıb-Tek  memurları, kurum yetkililerinden aldıkları talimat doğrultusunda söz konusu su kuyusunda enerjiyi kestiklerini ve yeni bir talimat alıncaya kadar da enerjiyi bağlayamayacaklarını ifade etti.

Kuyu şimdi jeneratör ile çalışıyor
Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, köy halkının susuz kalmaması için sorun çözümleninceye kadar söz konusu su deposuna jeneratör getirtti.
Taşkent köyü halkı, susuzluktan kurtuldu.

Muhtarın gözü kara
Yukarı Taşkent Muhtarı Durmuş Aşandır, hiç kimsenin köyü susuz bırakmaya hakkı olmadığını söyleyerek, Taşkent halkının susuz kalmasına tepkisiz kalamayacağını kaydetti.
Aşandır, “Bu halk, sayaçlarının faturalarını düzenli olarak ödemektedir. Eğer Su İşleri Dairesi bu parayı ilgili kurum Kıb-Tek’e ödemediyse bu köylünün sorunu değildir. Kurumlar kendi aralarında problemi çözmeli, birinin diğerine olan borcunun faturası halka kesilmemelidir” dedi.
Durmuş Aşandır, olayı şöyle aktardı: “Taşkent halkı, su sayaçlarına çıkan faturalardaki borç bakiyelerini düzenli olarak ödemektedir. Ancak belli ki Su İşleri Dairesi halkın ödediği parayı Kıb-Tek’e yatırmamış ki, sabah Kıb-Tek görevlileri köye gelip, köyün su deposunun elektrik enerjilerini kesti. Ben de buna tepki koymak ve halkın susuz kalmasına göz yummamak adına aracım ile yolu kapattım, kurum görevlilerinin anayola çıkışını engelledim. Kendilerine de enerjiyi bağlamaları halinde yolu açacağımı aksi takdirde açmayacağımı söyledim” dedi.
Durmuş Aşandır, “Gerekirse mahkemeye de çıkarım ama haksız yere köylünün susuz kalmasına asla göz yumamam” diye konuştu.

Çelebi: Belediyenin kimseye bir Osmanlı bakırı borcu yoktur
Dikmen Belediyesi Başkanı Yüksel Çelebi, Dikmen Belediyesi’nin hiç kimseye tek kuruş borcu bulunmadığını belirterek, söz konusu su kuyusunun da Su İşleri Dairesi’ne ait olduğunu kaydetti.
Çelebi, şunları söyledi: “Dikmen Belediyesi’nin kimseye bir Osmanlı bakırı borcu yoktur. Taşkent Anıtı, Şehitler Müzesi, sağlık ocakları, parklar, 10 muhtarlık ve belediyenin tüm tesisleri olmak üzere Dikmen Belediyesi her ay 45 adet sayacın faturasını ödemektedir. Taşkent’teki bu su kuyusu da Su İşleri Dairesi’ne aittir her ay da bizden parası kesilir. Dikmen Belediyesi’nin Kıb-Tek’e hiç borcu yoktur. Muhtar da ben de köylü adına buradayız. Dikmen Belediyesi, 28 belediyenin içinde suya en çok yatırım yapan belediyedir. Aldılar suyu özele devrediyorlar. Biz Ağırdağ’da şimdi 300 tonluk depo yapıyoruz.  Önceki gün elektrik kesintisinde hem Ağırdağ’daki hem de Dikmen -Taşkent arasındaki su kuyularının motorları yandı. Her biri 10’ar bin TL. Dikmen Belediyesi, halkı susuzluğa mahkum etmeyecek, bu motorları da alacaktır.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.