1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “TAŞLAR BİLE AĞLADI”
“TAŞLAR BİLE AĞLADI”

“TAŞLAR BİLE AĞLADI”

Geçirdiği beyin kanaması ve beyin kanaması kaynaklı kalp krizinin ardından

A+A-

Geçirdiği beyin kanaması ve beyin kanaması kaynaklı kalp krizinin ardından Cumartesi günü hayatını kaybeden Rum Savunma Bakanı Tasos Mitsopulos, Larnaka’daki “Ay.Yeorgiu Kondu” Kilisesi’nde dün düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Rum gazeteleri, cenaze törenine geniş şekilde yer vererek, cenaze töreninde oldukça duygusal anlar yaşandığına vurgu yaptı.

Alithia gazetesi “Oğlum, İyi Yolculuklar” başlığıyla aktardığı haberinde, büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze törenine, Mitsopulos’un ailesi ve sevenlerinin yanı sıra devlet ile askeri erkânın ve Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos’un katıldığını yazdı.

Gazete, askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan Mitsopulos için, “Ay. Yeorgiu Kondu” Kilisesi’nde düzenlenen ayinin Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos tarafından yönetildiğini kaydederken, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, II. Hrisostomos’un ve Mitsopulos’un 14 yaşındaki kızı Hara Mitsopulos’un törende konuşma yaptığını belirtti.

Habere göre, Mitsopulos ile sıkı bir işbirliği içerisinde olduğu belirtilen Anastasiadis, Mitsopulos’u “Güle güle oğlum, toprağın bol olsun” sözleriyle uğurladı.

Törene, Hara Mitsopulos’un konuşmasının damga vurduğunu yazan gazete, konuşma sırasında oldukça duygusal anlar yaşandığını kaydetti.

Haberde, Mitsopulos’un, cenaze töreninin ardından Larnaka’daki “Ay.Yeorgiu” mezarlığında toprağa verildiği ifade edildi.

Gazete, Mitsopulos’un ölümü için ilan edilen 3 günlük yasın bugün sona ereceğini ve taziye defterinin bugün de açık olacağını yazdı.

Haber, diğer gazetelerde şu başlıklarla aktarıldı:

Fileleftheros gazetesi: “Değerlerini Miras Bıraktı”

Politis gazetesi: “Adı Miras… Küçük Hara Değerli Bir Babanın Değerli Çocuğu”

Haravgi gazetesi: “Tasos Mitsopulos’a Veda”

Simerini gazetesi: “Taşlar Bile Ağladı”.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.