1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAŞYAPI: 11 MİLYON DOLARI ÖDEMEYECEĞİZ
TAŞYAPI: 11 MİLYON DOLARI ÖDEMEYECEĞİZ

TAŞYAPI: 11 MİLYON DOLARI ÖDEMEYECEĞİZ

Taşyapı: 11 milyon doları ödemeyeceğiz

A+A-

Ercan’ın ortaklarından Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı, şirket tarafından denetim görevi için verilmesi onaylanan 11 milyon 250 bin ABD Doları'nı ödemeyeceklerini söyledi

Ercan Havalimanı ihalesiyle ilgili tartışmalar sürerken konuyla ilgili bir açıklama da T&T ortaklarından Taşyapı'nın sahibi Emrullah Turanlı'dan geldi.

Gazete 360'a konuşan Turanlı şirket tarafından denetim görevi için verilmesi onaylanan 11 milyon 250 bin ABD Doları'nı ödemeyeceklerini söyledi.

Turanlı, 2 ay önce, bu parayı ödemeyeceklerini bakanlığa bildirdiklerini de anlattı.

"Kimden hizmet alacağı bakanlığın ve hükümetin kararıdır biz karışamayız ama sözleşmemizde bu ödemeyi bizim yapmamızı gerekeli kılan birşey yok" dedi.

Turanlı gerekli açıklamanın ise T&T Müdürü tarafından yazılı olarak yapılacağını söyledi.

SODEP’DEN TEPKİ

Öte yandan Sosyal Demokrat Parti (SODEP), Ercan Havaalanı konusunda hata üstüne hata yapıldığını savundu.

SODEP Başkanı Tözün Tunalı, yazılı açıklamasında, Ercan Hava alanı ihalesi ile ilgili olarak kontrollük ve müşavirlik hizmeti ihtiyacının alınması ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı ile Ombudsmanın yapmış olduğu açıklamaları hayretle izlediklerini kaydetti.

Yıllardır KKTC’de bu tür ihalelerin yapılmasının ardından hep soru işaretlerinin yaşandığını ve nemalanan kesimlerin olduğunun bilindiğini ileri süren Tunalı, “Geçmiş dönemlerden kalma zihniyetin halen devam etmesinin söz konusu olamayacağı bir döneme girildiğini fark edemeyen eski zihniyetler yap nasıl olmasa hesap soran yoktur düşüncesindeydiler. Yetkililerin fark edemediği ancak halkımızın yakın takibine alınan düşüncelerin olduğunu öğrenmek zorundadırlar” dedi.

Sosyal Demokrat Parti olarak 1 yıldır usulsüzlüklerle ilgili olarak halk arasında bir farkındalık yaratmayı hedeflediklerini dile getiren Tunalı, bir kadının, Emine Dizdarlı’nın Ombudsman görevine getirilmesini takdirle karşıladıklarını belirtti “Nitekim de Dizdarlı’nın yerinde yaptığı açıklamalar ülkede  yanlış işlerin artık yapılamayacağını gösterdi” ifadesini kullandı.

Tunalı, 2012 yılından bu güne kadar geçen 3 yıl içerisinde böylesi önemli bir projenin denetlenemediğini savunarak, özetle şunları aktardı:

“Bu denetimsizliklerden dolayı  bugün yaşananlar acı bir gerçek olarak önümüze çıktı.

Bu kadar büyük bir rakamın  yasa onay verse bile yapılması sağlıklı değildir. Biz parti olarak bu şekildeki tüm ihalelere karşıyız.Çünkü bu ihale şeklinde her zaman soru işaretleri vardır.

Hangi Bakanlık olursa olsun Bakanlar kurulu böyle büyük bir ihalede asla karar üretmemelidir. Ulaştırma Bakanlığının Bakanlar Kurulundan bu konu ile ilgili olarak almış olduğu bu kararda Bakanlar Kurulu da suçludur.

Yeni göreve gelen sn Dizdarlı bu konuda yapmış olduğu açıklamada kamuoyunun sesi olmaya çalıştı. Bunda da doğru yaptığına inanıyoruz. Ülkede artık bu usulsüz işlerin yapılamayacağı mesajını vermiştir. Ombudsman makamı emin ellerdedir düşüncesindeyiz.”

Ercanla ilgili meclisteki tüm partilerin suçlu olduğunu iddia eden Tözün Tunalı, önerilerinin ilgili Bakan ve Bakanlar Kurulunun tümünün istifa etmesi olduğunu belirtti,  çünkü tümünün de şaibe altında olduğunu öne sürdü.

Halkın Sesi

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.