1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATAR: “ANASTASİADİS İYİ NİYETLİ DEĞİL''
TATAR: “ANASTASİADİS İYİ NİYETLİ DEĞİL''

TATAR: “ANASTASİADİS İYİ NİYETLİ DEĞİL''

Tatar: “Anastasiadis İyi Niyetli Değil''

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, “Rum lider Anastasiades’in iyi niyetli olmadığını, şu ana kadar görüşülen tüm konularda Kıbrıs Türk Halkı’nı 1974 öncesine götürecek taleplerde bulunduğunu” savundu.

Tatar,  yazılı açıklamasında, Türk tarafının mülkiyet, toprak ve garantiler konusunda Rum tarafının ayak oyunlarına gelmemesi gerektiğini belirtti.

Ersin Tatar, mülkiyet konusunda mevcut kullanıcı tanımı ve kriterlerde anlaşılmadığı, Kıbrıs Türk Halkı’nın sosyo-ekonomik durumu garantiye alınmadığı sürece ‘ilerleme oldu “ denmesinin bir aldatmaca olduğunu ileri sürdü ve  toprak konusunun görüşülmesine geçilmemesi gerektiğini savundu.

“Mart ayına kadar, ya da en geç 2016  sonuna kadar Kıbrıs konusunun bir çözüme kavuşturulacağı söyleniyor ama Kıbrıs Türk Halkı masada güvenliği, özgürlüğü, malı, mülkü, egemenliği, özgürlüğü ile ilgili neler konuşulduğunu, Rum tarafının ne istediğini bilmiyor” diyen Tatar, “süratle bir çözüme gidiliyorsa artık süreç zarar görür” iddiasıyla halktan bilmesi gerekenleri saklamanın doğru olmadığını kaydetti. Tatar, şöyle dedi:

“Rum lider, net bir şekilde Türkiye’nin bizim için vazgeçilmez olan etkin ve fiili garantisini ortadan kaldırmakta ısrarcıdır. Anastasiadis, bulunacak çözümün Avrupa Birliği’nin birincil hukuku olmasını değil, kendi çıkarlarına uygun bir şekilde olduğunu düşündüğü, öyle yorumladığı Avrupa Birliği’nin müktesebatına uygun bir çözüme varılmasını istiyor. 4 özgürlükte ısrar eden Rum liderin yegane gayesi iki kesimliliği ortadan kaldırmak, mülkiyet ve toprak konusunu 160 bin Rumun canının çektiği gibi çözmek, içimize irademizi, yerel yönetimlerimizin yönetimlerini ve Avrupa Parlamentosu’ndaki temsiliyetimizi de etkileyecek oranda nüfus yerleştirmek peşinde koşuyor. Eğer bunlar doğru değilse çıksın Sayın Akıncı ve yalanlasın.

Bir kez daha vurguluyorum;  Türk tarafı mülkiyet, toprak ve garantiler konusunda Rum tarafının ayak oyunlarına gelmemesi lazım. Mülkiyet konusunda mevcut kullanıcı tanımı ve kriterlerde anlaşılmadığı, Kıbrıs Türk Halkı’nın sosyo-ekonomik durumu garantiye alınmadığı sürece ilerleme oldu aldatmacasıyla toprak konusunun görüşülmesine asla geçilmemesi lazım.”

Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın varılacak bir antlaşmanın Kıbrıs Türk Halkı’nın bugünden geriye götürmeyeceği, üzmeyeceği garantisini verdiğini unutmadan, parlamentoyu ve halkı devreye koyarak görevini yapması gerektiğini de ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.