1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATAR: “BASINA YANSIYAN 500 MİLYON DOLARLIK KREDİ, TÜRKİYE İLE İMZALANAN PROTOKOLÜN PARÇASI”
TATAR: “BASINA YANSIYAN 500 MİLYON DOLARLIK KREDİ, TÜRKİYE İLE İMZALANAN PROTOKOLÜN PARÇASI”

TATAR: “BASINA YANSIYAN 500 MİLYON DOLARLIK KREDİ, TÜRKİYE İLE İMZALANAN PROTOKOLÜN PARÇASI”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili, Maliye eski Bakanlarından Ersin Tatar, Türkiye’nin KKTC’ye 500 milyon dolar tutarında yeni kredi açtığı yönünde basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirerek...

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili, Maliye eski Bakanlarından Ersin Tatar, Türkiye’nin KKTC’ye 500 milyon dolar tutarında yeni kredi açtığı yönünde basına yansıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirerek, söz konusu kredinin 2012 yılı Aralık ayında Ulusal Birlik Partisi hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün parçası olduğunu ifade etti.

TAK muhabirine açıklama yapan Tatar, protokol gereği çeşitli taahhütlerin yerine getirilmesi halinde 3 yıl içinde toplam 3,3 milyar TL kaynağın KKTC’ye aktarılacağını anlattı ve bahse konu 500 milyon Dolar kredinin de bu Protokol’e dahil olduğunu söyledi.

Protokol kapsamında, kredinin serbest kalması için bazı önlemlerin hayata geçirilmesi şartı konulduğunu dile getiren Tatar, “Şu anda yapılan düzenlemelere bakıldığında Ekonomik Protokol’ün hayata geçirildiğini söyleyemeyiz. Ev ödevlerinin çoğu hayata geçirilmedi. Bir tek fon düzenlemesiyle ilgili çalışmalar yapıldı” diye konuştu.

UBP hükümetinin göreve geldiğinde 1 milyar 570 milyon TL olan yerel gelirleri, 2013 yılına kadar 2 milyar 300 milyon TL seviyelerine çıkardığını söyleyen Tatar, şöyle devam etti:

“2014 yılı için bu hedef 2 milyar 400 milyon TL’dir. KKTC’nin toplam bütçe harcamalarının 3,7 milyar TL olduğunu göz önünde bulunduracak olursak TC kaynaklarından öngörülen 1 milyar TL’lik kaynağın aktarılması halinde bile 300 milyon TL yerel açık oluşacak. Buna hayat pahalılığı, kuraklık gibi giderler eklendiğinde açık 500 milyon TL’ye çıkacak.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.