1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATAR: "BÖYLE MASKARALIK OLMAZ. PM NAMUSTUR"
TATAR: "BÖYLE MASKARALIK OLMAZ. PM NAMUSTUR"

TATAR: "BÖYLE MASKARALIK OLMAZ. PM NAMUSTUR"

Tatar: "Böyle maskaralık olmaz. PM namustur"

A+A-

 

Salt Çoğunluk sağlanamaması nedeniyle Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ile Ersin Tatar’ın yarışacağı 2. tur öncesi, İlker Edip Başkanlığındaki Kurultay Divanının aldığı “Parti Meclisi (PM) oyları da önümüzdeki hafta başkan adayları ile birlikte sayılacak” kararına PM adayları ve Genel Başkan adayı Ersin Tatar tepkili…

Ersin Tatar, “kurşun kalemle tiklenen PM kâğıtları bir hafta partide saklanacak öyle mi! Böyle maskaralık olmaz! Parti meclisi namustur. Özgürgün futbolcudur. Yüz yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir oyun düşünmüş” diye konuştu.

PM sayımının derhal yapılması gerektiğini, söz konusu Divan Kararının Tüzüğe de aykırı olduğunu kaydeden Tatar, öte yandan ilk turda kurultay salonuna hayatı boyunca hiçbir yerde karşılaşmadığı, kimsenin tanımadığı üyelerinde gelerek oy kullandığının ifade etti.

Ersin Tatar, oy kullanmayan yaklaşık 3 Bin kişinin de üyelerin yüzde 35’i ettiğine dikkat çekerek “demek ki Özgürgün oyların üçte birini dahi almadı. Ben oyumu partiden aldım. Hiç kimse, hiçbir güç beni dışlayamaz” dedi.

Tatar, “Siyasi geleneğimizde olan olası Bakanlık teklifine nasıl bakarsınız?” sorusunu ise “Asla ve kata. Söz konusu dahi olamaz. Ayrıca diğer adayları da içtenlikle kutlarım: güzel bir mücadele verdik. Desteklerini bekliyorum” şeklinde yanıtladı.

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Tüzüğünü değiştirerek delegeden üyelik sistemine geçen Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) Genel Başkanlık yarışı, kurultayın önümüzdeki hafta sonu yapılacak 2. turunda belirlenecek.

Salt Çoğunluk sağlanamaması nedeniyle Genel Başkan Hüseyin Özgürgün ile Ersin Tatar’ın yarışacağı 2. tur öncesi, İlker Edip Başkanlığındaki Kurultay Divanının aldığı “Parti Meclisi (PM) oyları da önümüzdeki hafta başkan adayları ile birlikte sayılacak” kararına Ersin Tatar tepkili…

Parti Meclisinde toplam 70 üyelik için 140 aday yarışmıştı.

Kıbrıs Postası’nın ulaştığı Ersin Tatar, “kurşun kalemle tiklenen PM kâğıtları bir hafta partide saklanacak öyle mi! Böyle maskaralık olmaz! Parti meclisi namustur. Özgürgün futbolcudur. Yüz yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bir oyun düşünmüş” diye konuştu.

Tatar, oy kullanmaya gelmeyen yaklaşık 3 Bin aday ile tüm üyelere destek vermeleri çağrısı yaptı ve tüm adayların da desteğini beklediğini ifade etti.

“Parti meclisi namustur; böyle maskaralık olmaz”

UBP Lefkoşa milletvekili, Eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, divan kararı hakkında görüşünün sorulması üzerine şöyle konuştu; “Bu durumdan son derece rahatsızım; Parti meclisi namustur. Derhal sayım yapılmalı ki bu karar tüzüğe de aykırıdır. Bunu kabul etmiyoruz. Kurşun kalemle tiklenen PM kâğıtları, deniyor ki bir hafta partide saklanacak öyle mi! Birilerinin kasasında… Emniyetli değil bu durum. Böyle maskaralık, rezillik olmaz!”

“Futbolcu Özgürgün yine oyun oynuyor”

Parti ve tabanın Divanın kararından rahatsız olduğunu vurgulayan Tatar “Zaten kendisi, Sayın Özgürgün futbolcudur. Yüz sene düşünsem böyle bir oyun aklıma gelmezdi. Akıl hocalarıyla Özgürgün yine oyun oynuyor” diye konuştu.

Tanımadığım, hayatım boyunca görmediğim insanlarla karşılaştım”

Diğer adayları da kutlayan UBP Genel Başkan adayı Ersin Tatar, önceki gün kurultayda özellikle saat 16’dan sonra salona oy kullanmaya gelen ve fakat kendisinin hayatı boyunca karşılaşmadığı; hatta hiç kimsenin tanımadığı, partili olmayan pek çok insanla karşılaştığını ifade etti.

Söz konusu bu durumun diğer aday ve çevrelerince de gözlemlendiğini kaydeden Tatar, “diğer adayları da içtenlikle kutlarım: güzel bir mücadele verdik. Desteklerini bekliyorum” dedi.

Ersin Tatar, oy kullanmaya gelmeyen yaklaşık 3 bin üyeye de seslenerek katılım çağrısı yaptı.

Tatar, “gelmeyen, oy kullanmayan 3 bin kişi toplam üyelerin yüzde 35’idir. Demek ki Sayın Özgürgün, oyların üçte birini dahi almadı. Ben oyumu partiden aldım. Hiç kimse, hiçbir güç beni dışlayamaz” şeklinde konuştu.

Tatar, “Siyasi geleneğimizde olan olası Bakanlık teklifine nasıl bakarsınız?” sorusunu ise “Asla ve kata. Söz konusu dahi olamaz” şeklinde yanıtladı.

140 aday yarışmıştı

Kurultayda, parti meclisine 10’u Kadın Kolları, 10’u da Gençlik Kolları olmak üzere toplam 70 üyelik için 140 aday yarışmıştı.

Kayıtlı 9 bin 224 üyesi bulunan UBP’de genel kurula katılan 6 bin 135 üye oy kullanmış; Özgürgün’ün 2 bin 722, Ersin Tatar’ın bin 437 oy aldığı açıklanmıştı. Hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadığı için genel başkanlık seçimi en çok oy alan iki aday arasında tekrarlanacak. Genel Başkan adaylarından Nazım Çavuşoğlu 382, Zorlu Töre 324, Ünal Üstel 708, Ersan Saner 497, Oğuz Ceyda da 42 oy almış; 23 oy ise geçersiz sayılmıştı.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.