1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TATAR, CYPRİ-COLA EVSU TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
TATAR, CYPRİ-COLA EVSU TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

TATAR, CYPRİ-COLA EVSU TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Maliye Bakanı Ersin Tatar, bugün, Cypri-Cola Evsu tesislerinde incelemelerde bulundu.

A+A-

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanı Ersin Tatar, ziyarette yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de böyle gelişen marka olmasının ülkenin yararına olduğuna işaret etti.

Tatar, yarattığı istihdam olanağı ve üretimiyle yerli sanayiciler arasında örnek oluşturan Cypri-Cola’nın “gurur verici bir tesise” sahip olduğunu ifade ederek, KKTC ekonomisinin daha sağlam bir noktaya, üretimle geleceğini kaydetti.

Turizm ve eğitim adası olan KKTC’de bu gibi ürünlere piyasada ihtiyaç olduğunu ifade eden Tatar, yapılan yatırımları desteklemek ve sıkıntıların aşılması için neler yapılabileceğini değerlendirmenin Hükümet’in görevi olduğunu söyledi.

Ülkede, girdi ve elektrik maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yatırımcının sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Tatar, Cypri-Cola Evsu yetkililerini başarıları nedeniyle kutladı. 

GÜRTUNA

Cypri-Cola Evsu Direktörlerinden Ahmet Gürtuna ise, küçük bir ülkede marka haline gelebilmenin oldukça zahmetli olduğuna dikkati çekerek, verdiği destek ve motivasyon nedeniyle KKTC’de yaşayan herkese teşekkür etti.

Gürtuna, sanayideki girdi maliyetlerinde iyileştirme yapılması gerektiğine dikkati çekerek, 2011 yılında zeytinyağı ithalatının yasaklanmasıyla zeytinyağı sektörünün iyi bir gelişme gösterdiğini, firma olarak kendilerinin de 2012 yılının başından itibaren zeytinyağı paketleme ve pazarlama yönünde çalışma yaptıklarını anlattı.

SÖNMEZLER

Cypri-Cola Evsu Direktörlerinden Musa Sönmezler ise 200’e yakın çalışanı, 100 civarında aracıyla ülkede dağıtım yapan ve birçok bayilikleri bulunan büyük bir firma olduklarını belirterek, üretim girdilerinin aşağıya çekilmesi, sürdürülebilirlik için çalışma yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Sönmezler, ülkenin önünün açılması için özel sektör ve Hükümet’in işbirliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.