1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATAR, ÖZGÜRGÜN'Ü HESAP VERMEYE ÇAĞIRDI!
TATAR, ÖZGÜRGÜN'Ü HESAP VERMEYE ÇAĞIRDI!

TATAR, ÖZGÜRGÜN'Ü HESAP VERMEYE ÇAĞIRDI!

Tatar, Özgürgün'ü hesap vermeye çağırdı!

A+A-

UBP Genel Başkan Adayı ve milletvekili Ersin Tatar, CTP – UBP Hükümeti ‘Hükümet Programı’nı sert bir dille eleştirdi. CTP Genel Başkanı Talat’ın “Hüseyin Özgürgün bu zihniyeti değiştirmeyi kabul etti” yönündeki açıklamasını hatırlatan Tatar, Özgürgün’ü Talat’ın sözlerine açıklık getirmeye çağırdı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı Ersin Tatar, CTP – UBP Hükümeti ile ortaya çıkarılan ‘Hükümet Programı’nın UBP açısından üzücü olduğunu vurguladı.

Programın bir CTP’linin kaleminden çıktığını kaydeden Tatar, UBP’nin hükümetteki varlığının programa yansımadığını vurguladı.

Ersin Tatar, açıklamasında şunları kaydetti:

“ Ortaya çıkarılan hükümet progamı Salı günü sabah saat 9.00’da UBP grubunun önüne konularak öğleye kadar incelememiz istendi.

Çarşamba sabahı ise söz konusu program mecliste okundu.

Ne yazık ki program UBP açısından üzücüdür.

Belli ki program çok büyük ölçüde CTP’li bir yetkilinin kaleminden çıktı.

UBP’nin hükümetteki varlığı programa yansımadı.

Söz konusu hükümet programında Kıbrıs konusundaki müzakerelerin hükümet için en önemli konulardan biri olduğu vurgulanıyor ama programda yer alanlar sadece ve sadece CTP’nin önemsediği  tek egemenlik, tek temsiliyetle ilgil cümlelerden oluşuyor.

Bir çok konuda, madde madde, niyet ve hedefler ortaya konulurken UBP tabanı ve Kıbrıs Türk Halkı’nın geleceği açısından büyük önem taşıyan Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamı, varılacak antlaşmanın Avrupa Birliği’nin birincil hukuku olması, KKTC vatandaşlarının tartışma konusu yapılmayacağı, iki bölgeliliğin sulandırılmasına izin verilmeyeceği, olası bir antlaşmayla birlikte bakir doğumla yeni bir devletin ortaya çıkarılacağı gibi konulara  hükümet programında hiç yer verilmedi.

Bize göre, Rum ve Yunan yetkliler son zamanlarda arka arkaya yaptıkları açıklamalarda, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini istemediklerini, Kıbrıs’ta yeni bir devlet ortaya çıkmayacağını, varılacak anlaşmanın AB’nin birincil hukuku olmayacağını, AB ilkeleri ve muktesebatına  uygun bir antlaşma yapılacağını, 1974 sonrası Türkiye’den gelen KKTC vatandaşının  Kıbrıs’ta kalamayacağını,mülkiyet konusunda esas söz hakkının malın 1974 öncesi sahibinde olacağını vurgularken hükümet programında bu konulardaki görüşlerin ortaya konulmaması kanaatimce önemli bir eksikliktir.

Hükümet programında birçok konuda takvim ortaya konulurken en önemli konulardan biri olan Kıbrıs konusunda bir takvim öngörülmemesi de dikkat çekicidir.

Oysa yapılması gereken Rum tarafının sonsuza dek beklenemeyeceğinin vurgulanması ve Rum uzlaşmazlığının devamı halinde toplumun önüne nasıl bir yol ve seçenek konulacağının ifade edilmesi idi.

Vizyon sahibi olmak, proaktif politika izlemek, dünya ve bölge gerçeklerini gözeterek halkının çıkarlarını korumak ancak böyle mümkümdür.

Maalesef hühümet programında İslam İşbirliği Teşkilatı’nda gözlemci statüsünden öte bir şey bile talep edilmeyerek yıllardır devam eden ve tam üyelik talep eden tutumumzdan geri adım atılmıştır.

Hükümet programı maalesef KKTC ekonomisinin temel sorunu olan büyümeyi sağlayacak bir içerikte de görünmüyor.

Öte yandan CTP Genel Başkanı Sayın Talat, Diyalog televizyonunda konuşurken bir taraftan parti lderimiz olduğu son tüzük kurultayımızda da teyid edilen 3’ncü Cumhurbaşkanımız Sayın Eroğlu’na çirkin bir şekilde saldırırken diğer taraftan UBP zihniyetini yok etme kararlılığının altını çiziyor ve  ‘Hüseyin Özgürgün bu zihniyeti değiştirmeyi kabul etti, bana, ‘ben elimi taşın altına koyarım, çünkü bu ülkeye büyük zararlar verildi, bunu düzeltmek istiyorum’ dedi, diyor.

Genel Başkanımız  Sayın Özgürgün bir an önce tüm UBP’lileri yaralayan Sayın Talat’ın bu sözlerine açıklık getirmelidir.

Sayın Özgürgün, Sayın Talat’a ne söyledi?

Yok edilmek veya değiştirilmek  istenen UBP zihniyeti nedir?

KKTC Devleti’ni kuran, yaşatan zihniyet mi?

Büyük projelere imza atmamız mı?

Kıbrıs Türkü’nü topraksız, malsız –mülksüz bırakmamamız mı?

İnsanlarımıza iş vermemiz mi?

UBP hala aşağılanır, küçük ortak muamelesinme tabi tutulur, altı boşaltılan bakanlıklarla aldanılırken  bu koalisyon UBP tabanını ve halkı da memnun edecek  icraatlar nasıl  yapılacak?

CTP’nin yayn organı YENİDÜZEN gazetesinde yer alan yazıda kurulan koalisyon hükümeti, ’ CTP TEZLERİ HÜKÜMETİ’  olarak nitelenirken UBP’lilerin bunu hazmetmesi, kabullenmesi mümkün mü?

Daha önce de ifade ettiğim üzere arkadaşlarımla birlikte partimize, ülkemize, devletimize sahip çıkma, halkımıza hizmet etme kararlılığımız devam etmektedir .Bu noktda partimize asla zarar vermeden, konuları şahsileştirmeden, dostça ,demokratik tüm haklarımızı kullanacak hiç bir baskı, karalama eylemine boyun eğmeyeceğiz.

UBP daima, KKTC halkının özünü temsil eden en büyük, en güçlü parti olmuştur; Halkımıza verilen tüm önemli hizmetlerin altında UBP’nin mühürü vardır ve bizler el birliği ile çalışarak bu noktadan gerilemesine asla izin vermeyeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.