1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATAR: “SANAYİCİLERİMİZ MİLYON DOLARLIK YATIRIMLAR YAPIYORLAR”
TATAR: “SANAYİCİLERİMİZ MİLYON DOLARLIK YATIRIMLAR YAPIYORLAR”

TATAR: “SANAYİCİLERİMİZ MİLYON DOLARLIK YATIRIMLAR YAPIYORLAR”

TATAR, HASPOLAT VE CİHANGİR’DEKİ ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

A+A-

Maliye Bakanı Ersin Tatar, sanayicilerin milyon dolarlık yatırımlar yaptığını ve bunun ülke için sevindirici olduğunu ifade etti.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Tatar, Haspolat ve Cihangir bölgesindeki üretim tesislerini ziyaret etti.

Haspolat bölgesinde iki üretim tesisini gezen bakan Tatar, üreticilere destek vererek tüm sanayicilere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) güvenerek yatırımlarına devam etmeleri çağrısı yaptı.

Ersin Tatar, Haspolat ve Cihangir’de faaliyet gösteren Gürdağ Trading Industrial Limited ile Veli’s Ticaret’i gezdi; firma yetkililerinden bilgi alarak sıkıntıları yerinde dinledi.

KKTC’nin bütün sıkıntılarına rağmen yeni yatırımlarla geliştiğini söyleyen Tatar, ülke ekonomisinin kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya kavuşması için müteşebbislerin önemine dikkat çekti. Tatar, KKTC’ye güven duyulması çağrısında bulundu.

Tatar, ilk olarak Haspolat Sanayi bölgesindeki Gürdağ Trading Industrial Limited’i ziyaret etti.

Ürettiği tuğla ve benzeri diğer ürünleri KKTC iç piyasası yanında Güney Kıbrıs ve dünyanın çeşitli ülkelerine pazarlayan Gürdağ işletmesini kutlayan Maliye Bakanı Tatar, yatırımlar sayesinde istihdam olanaklarının yaratıldığını söyledi.

ERSÖZLÜ

Gürdağ Trading’in sahibi Mustafa Ersözlü ise Maliye Bakanı Tatar ve Hükümet’e desteğinden dolayı teşekkür etti. Ersözlü, ancak üretimle var olunabileceğini belirtti.

CİHANGİR BÖLGESİ

Maliye Bakanı Ersin Tatar, daha sonra Cihangir bölgesinde bulunan Veli’s Ticaret’e giderek oradaki üretim ve çalışmaları inceledi.

İnşaatlarda kullanılabilecek sandviç panel, elektrikli demir sürgü kapı, çelik demir üreten firmanın yeni atölyesini de gezen Tatar’a Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve Asbaşkanı Şenol Coşar da eşlik etti.

VELİ

Veli’s Ticaret’in sahibi Ümit Veli, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın ziyaretinin kendisine moral verdiğini, güç kattığını ifade ederek, bölge insanına iş imkanı yarattıklarını belirtti.

ÇIRALI

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ise “Kıbrıs’ta üretim olmaz, sanayi olmaz” diyenlere çağrıda bulunarak, yerli üretim sayesinde ihracat miktarlarının artacağını, ülkeye önemli miktarda döviz girdisi olacağını söyledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.