1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATAR’DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ
TATAR’DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

TATAR’DAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ

Her alanda yıkım yapıyorlar!...

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, hükümet ortakları Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti Ulusal Güçlerin (DP-UG) partizanca hareket ettiğini savunarak, her alanda yıkım yaptıklarını öne sürdü.

Tatar, “Meclisin açılmasına sayılı günler kala hem Başbakanı hem de hükümetini uyarıyorum, bu yıkımların ülkeyi daha fazla etkilemesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Tapu-Kadastro Daire Müdürü Hüdaverdi İyikal’ın görevden alınacağına dair haberleri şaşkınlıkla okuduğunu söyleyen Tatar, hükümetin kurulurken “şeffaflıktan” bahsettiğini ancak son aylarda yapılanların “şeffaflıktan” uzak olduğunu savundu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tatar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu devlet öyle kolay kolay bürokrat yetiştirmiyor. Üstelik İyikal’ın emekli olmasına 9 ay gibi kısa bir süre kalmışken görevden alınıp müşavir yapılmak istenmesi devlete hem ekonomik hem de vicdanen yapılmış bir ihanettir.

Devleti yönettiğini zannedenler ekonomiyi batırma noktasına getirmekle kalmayıp, devletin işleyişini sağlayan bürokratları da bozuk para gibi harcamaktadır. Üstelik bu olayın ardında bir arabaya kıyak çekilmek istenmesi olayın başka bir üzücü noktasıdır.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bu konuda bizi ve halkı doyurucu bir açıklama yapma zorunluluğu vardır. Hükümet olarak icraat değil adeta yıkım yapmaktadırlar.

Bunun sorumlusu da bizzat başbakanın kendisidir. Son günlerde ardı ardına kamuoyunda bilgisine gelen olaylarda CTP yapıyor DP bakıyor, DP yapıyor, CTP bakıyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.