1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATBİKAT 24 NİSAN’DA YAPILIYOR
TATBİKAT 24 NİSAN’DA YAPILIYOR

TATBİKAT 24 NİSAN’DA YAPILIYOR

Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi

A+A-

Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi Tatbikatı, 24 Nisan Perşembe günü Lefkoşa’da yapılıyor.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın desteğiyle yapılacak tatbikat, saat 18.00’de Şehit Ertuğrul İlkokulu karşısında bulunan boş alanda yer alacak.

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi mensubu  arama kurtarma öğrencileri tarafından gerçekleştirilecek Arama-Kurtarma Tatbikatının icrası öncesi Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş ile Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi Asbaşkanı, UKÜ Genel Sekreteri Ahmet Adalıer bugün basın yetkililerine bilgi verdi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı bahçesinde yer alan kahvaltılı basın toplantısında konuşan Teşkilat Başkanı Fırat Alakuş, Sivil Savunma Başkanlığı olarak savaş ve afet durumlarında Kıbrıs Türk halkının can ve mal güvenliğini korumak göreviyle çalıştıklarını, bunun yanında sivil toplum örgütleri, okullar ve kurumlarla işbirliğini geliştirmek için uğraştıklarını kaydetti.

Alakuş, arama kurtarma görevini yurtiçi yanında görev verilmesi halinde yurtdışında da yaptıklarını, afet sonrası halkın yaşamını iyileştirmek için gayret sarf ettiklerini anlatarak, bu önemli sorumlulukları yerine getirebilmek ve hazır olmak amacıyla çok çalıştıklarını vurguladı.

Basın yayın organlarının düşünce ve değerlendirmelerine de önem verdiklerini, dikkate aldıklarını, bu çerçevede daha iyi hizmet verme açısından önemli gördüklerini ifade eden Alakuş, halkın bilgilendirilmesi için de basının önemli bir görev yaptığını kaydetti.

Alakuş, üniversitelerin bir araya gelip arama kurtarma faaliyetlerini icra eden uluslararası bir konsey kurmasının KKTC için önemine de dikkat çekerek, bunun KKTC’nin adının duyurulması, üniversitelerin uluslararası alanda yer almasının yanı sıra eğitim ile turizm açısından da önemli olduğuna işaret etti.

Konseyde 20 farklı ülkeden 30 üniversite bulunduğunu da ifade eden Alakuş, 24 Nisan’da gerçekleştirilecek tatbikatın başarılı geçmesini temenni etti.

Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Asbaşkanı Ahmet Adalıer de, basın mensuplarına tatbikat hakkında bilgiler vererek, afetlerin hiç bitmediğini, bu yüzden her zaman afetlere hazır olunması gerektiğini ifade etti ve bu amaçla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.