1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATİLE GELMİŞLER!
TATİLE GELMİŞLER!

TATİLE GELMİŞLER!

Tatile gelmişler!

A+A-

Türkiye’de cinsel istismar suçundan kırmızı bültenle aranan Fatih Gür Gazimağusa’da, Deniz Manaz ise Lefkoşa’da yakalandı

Melin DOBRAN
Türkiye’de; ‘Nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçundan aranan ve haklarında yakalama kararı bulunan iki kişi Kuzey Kıbrıs’ta ortaya çıktı. Ağır suçları bulunan iki zanlının Türkiye’den nasıl çıkış yapıp Kuzey Kıbrıs’a geldiklerinin esrarı ise çözülemedi. Yapılan ihbarlar sonucu KKTC polisi tarafından birisi Lefkoşa’da diğeri Gazimağusa’da yakalanan iki zanlı dün ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldı. 

 
Türkiye’nin Gaziantep ilinde işlemiş olduğu "Nitelikli Cinsel Saldırı, Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma ve Hakaret" suçundan kırmızı bültenle aranan Fatih Gür, Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandı.


Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran polis "Suçluların Geri Verilmesi Yasası" tahtında iade işlemlerinin başlatılabilmesi için Türkiye'den yetkililerin gelip konu şahsi teslim alacağına değin 30 gün Lefkoşa Merkezi Cezaevinde tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının iade edilene kadar 30 gün süre ile cezaevinde tutuklu kalmasına emir verdi.

KKTC’ye kaçan kaçana
Öte yandan Türkiye'de işlediği "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçundan dolayı aleyhinde Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesince kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası onaylanan ve ülkemizde saklanan mahkûm Deniz Manaz da tutuklanarak dün TC’ye iade işlemlerinin gerçekleşmesini sağlamak maksadı ile mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme Manaz’ın iadesinin gerçekleşinceye değin Cezaevinde 20 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum