1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TATLI SON DEĞİL.. TATLI SONU OLDU...
TATLI SON DEĞİL.. TATLI SONU OLDU...

TATLI SON DEĞİL.. TATLI SONU OLDU...

Profiterol sebebi oldu... Tüyler ürperten itiraf... Ülke genelinde infial yaratan Ahmet Aybak cinayetinin perde gerisindeki ayrıntılar;

A+A-

Gazimağusa’da Ahmet Aybak’ı 27 Aralık 2013 tarihinde planlı bir şekilde öldürdükleri ve gömdükleri öne sürülen İbrahim Maraşlı ve Mustafa İlhan Tuncay, dün yeniden büyük güvenlik önlemleri ile mahkeme huzuruna çıkarılarak, aleyhlerine 7’şer günlük ek tutukluluk emri alındı.

Mahkemeden yeminli şahadet veren meselenin tahkikat sorumlusu, zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın yeni bir gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde Ahmet Aybak’ın yediği tatlıdan (profiterol) sonra hayatını kaybettiğini beyan ettiğini bildirdi.

Tahkikat sorumlusu, olay yerinde iğnesi eğilmiş enjektör bulduklarını ve zanlı 1 İbrahim Maraşlı’ya ait Güney Kıbrıs kayıtlı bir araç tespit ettiklerini açıkladı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu’nun huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Cevat Rıza, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan müfettiş muavini Ömür Dalkıran’ı tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlıların 27 Aralık 2013 tarihinde Gazimağusa’da meydana gelen “Taammüden adam öldürme” meselesi ile ilgili olarak 1 Şubat 2014 tarihinde tutuklandıklarını hatırlattı.

Müfettiş muavini, zanlılar ile ilgili Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nden 2 Şubat 2014 tarihinde 3 gün, 5 Şubat 2014 tarihinde 8 gün ve son olarak 13 Şubat 2014 yine 8 günlük tutukluluk emri aldıklarını anımsattı.

Zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın 13 Şubat 2014 tarihinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hakan Debeş tarafından anjiyosunun yapıldığını söyleyen tanık polis Ömür Dalkıran, anjiyo neticesinde zanlının rahatsızlığı bulunmadığının anlaşıldığını kaydetti.

Zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın daha önce verdiği gönüllü ifadesinde zanlı 1 İbrahim Maraşlı’ya 2 paket profiterol götürdüğünü ve olay günü maktul Ahmet Aybak’ın bu profiterolleri yedikten sonra öldüğünü söylediğini aktaran Ömür Dalkıran, söz konusu tarihte zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın zanlı 1 İbrahim Maraşlı’nın evine gittiğini doğrulayan kamera kayıtlarının bulunduğunu bildirdi.

Tahkikat sorumlusu, yapılan soruşturmada zanlı 1 İbrahim Maraşlı’nın Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde kayıtlı bir aracı kullandığının tespit edildiğini ve söz konusu aracı cesedin bulunduğu günden 1 gün sonra olayın gazeteye çıkmasının ardından bir kişi aracılığıyla Güney Kıbrıs’a götürdüğü kamera kayıtlarından tespit edildiğini açıkladı.

Söz konusu aracın Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye getirildiğini belirten Ömür Dalkıran, araçta bazı incelemelerde bulunduklarını bildirdi.

13 Şubat 2014 tarihinde mesele ile ilgili 13 ayrı kişiden yazılı ifade temin edildiğini anlatan Dalkıran, yine bu süreç içerisinde ‘Devlet Kimya Laborantı’ndan inceleme raporu ve Polis Genel Müdürlüğü (PGM) Balistik Şube’den balistik raporu temin ettiğini açıkladı.

19 Şubat 2014 tarihinde olay yerinin olay yeri inceleme uzmanları ile birlikte ziyaret edildiğini belirten tanık polis, olay yerinde iğnesi eğilmiş enjektör bulunduğunu ve fotoğraflandıktan sonra emare olarak alındığını anlattı.

20 Şubat 2014 iğnesi eğilmiş enjektörü zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’a avukatı huzurunda gösterdiğini ifade eden tanık polis Dalkıran, Tuncay’ın gönüllü ifade vermek istediğini dile getirdi.

Müfettiş Muavini zanlı 2 Tuncay’ın yeni verdiği gönüllü ifadesinde Aybak’ın profiterolü yedikten sonra öldüğünü ve söz konusu enjektörü olayda kullandığını beyan ettiğini kaydetti.

Tanık polis Ömür Dalkıran, mesele ile ilgili soruşturmalarının devam ettiğini, alınması gereken ifadeler olduğunu, zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın gönüllü ifadesinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini ve kendileri için büyük önem arz eden İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki sonuçların gelmesini beklediklerini kaydetti.

Ömür Dalkıran, mahkemeden tüm bu nedenlerden ötürü zanlıların 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Zanlı 1 İbrahim Maraşlı’nın avukatı Yunsal İlhan ve zanlı 2 Mustafa İlhan Tuncay’ın avukatları Emre Kadri, Özben Atalay ve Saffet Mehmetalioğluları tutukluluk talebine itirazda bulunmadı.

Avukatların sorularına yanıt veren Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, “Güney Kıbrıs kayıtlı araçta parmak izi incelemesi ve emare araması yaptık. 19 Şubat tarihinde olay yerine yakın bir yerde çalılıkların arasında enjektörü bulduk. Enjektör olayda kullanılmış olabilir. Olay yerine her isteyen girebilir” diye konuştu.

Avukat Emre Kadri zanlıların kaldığı hücrelerin yerlerinin değiştirilmesi nedeniyle müvekkili Mustafa İlhan Tuncay’ın kendisini güvende hissettiği için ikinci gönüllü ifadesini verdiğini de bildirdi.

Yargıç Ayşen Toroslu, meselenin ciddiyetine dikkat çekti ve zanlıların 7’şer gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.