1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAVURİ BU SEFERDE İÇİŞLERİ BAKANI OLDU!
TAVURİ BU SEFERDE İÇİŞLERİ BAKANI OLDU!

TAVURİ BU SEFERDE İÇİŞLERİ BAKANI OLDU!

Paralar ve ziynet eşyaları kayıp!

A+A-

Kendisini İçişleri Bakanı olarak tanıtıp, “koçan vereceğim” diye kandırdığı kadından, 120 bin TL ile 7 parça ziynet eşyası alan Kıbrıs’ın Arsen Lüpen’i, Tavuri lakaplı Mustafa Serttaş aleyhine 4 gün daha tutukluluk emri alındı.

Sedef BOŞNAK

Kendisini İçişleri Bakanı olarak tanıtıp, “sorunlu arsa ve evine koçan vereceğim” diye kandırdığı kadından, 120 bin TL nakit para ile 7 parça ziynet eşyası alan Kıbrıs’ın Arsen Lüpen’i, Tavuri lakaplı Mustafa Serttaş  aleyhine yürütülen polis soruşturması devam ediyor.

Ünlü dolandırıcı Mustafa Serttaş, dün, ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarılarak, aleyhine tahkikat amaçlı 4 gün tutukluluk emri temin edildi.

Meseleyi titizlikte çok yönlü araştıran polis, kayıp olduğuna inandığı 120 bin TL ile 7 parça ziynet eşyasını her yerde arıyor.

Daha çok iş var

Dünkü duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak, meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Osman Üreten’i tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Osman Üreten, 2017 yılının Haziran-Ekim ayları arasında, Küçük Erenköy’de sakin Yalın Kayım’a, kendisini İçişleri Bakanı ve bakan danışmanı olarak tanıttıktan sonra, adı edilenin sorunlu arsasına ve evine koçan vereceği vaadiyle dolandırdığını söyledi.

Osman Üreten, zanlının, Yalın Kayım’dan,  sahtekârlıkla 120 bin TL nakit para ve 7 parça ziynet eşyası temin ettiğini belirterek, 3 Kasım 2017’de tespit edip tutukladıkları zanlı aleyhine başlattıkları soruşturma çerçevesinde yaptıklarından söz etti.

Zanlı ve şikâyetçinin kullandığı telefonların incelenmesi için gerekli girişimleri yaptıklarını ancak henüz sonuç alamadıklarını anlatan Üreten, zanlının, şikâyetçiyle 2’si Yeniboğaziçi, 3’ü Lefkoşa olmak üzere toplam 5 farklı yerde görüştüğünü tespit ettiklerini anlattı.

Görüşmenin gerçekleştiği noktalardan kamera kayıtlarını temin edip incelemeye aldıklarını anlatan tanık polis, zanlının evinde yaptığı aramada ise ne ziynet eşyalarına, ne de paraya rastladıklarını belirtti.

Ses kayıtları alınacak zanlı ve şikâyetçinin konuşmalarının mukayese edilip incelenmesi gerektiğini kaydeden tanık polis, birçok ifade alacağını belirttikten sonra yapması gerekenleri yapabilmek için zanlı aleyhine 8 gün süre talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren yargıç, zanlının, tahkikatın selameti açısından, 4 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.