1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAVURİ YİNE YAPTI YAPACAĞINI!
TAVURİ YİNE YAPTI YAPACAĞINI!

TAVURİ YİNE YAPTI YAPACAĞINI!

Bir günde iki kez mahkemeye çıkarıldı

A+A-

"Tavuri” olarak bilinen Mustafa Serttaş, dün sabah şiddet tehdidi suçundan, öğleden sonra ise sahtekarlıkla para ve mal temini suçundan dolayı Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

Gamze PİR BAYKUR

“Tavuri” olarak bilinen Mustafa Serttaş, bir günde iki kez tutuklanarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mağusa’da bir doktora şiddet tehdidinde bulunduğu gerekçesiyle dün sabah mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanan Tavuri, öğleden sonra ise İçişleri Bakanının kimliğine bürünerek Yıldan Kayım’dan sahtekarlıkla para ve mal temin ettiği gerekçesiyle tekrar tutuklanıp ikinci kez Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Şiddet tehdidi” ve “Telefonda tacizlik” suçlarıyla ilgili olarak dün sabah mahkeme huzuruna çıkarılarak teminata bağlanan Tavuri lakaplı zanlı Mustafa Serttaş, dün öğleden sonra ise “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla mal ve para temini” suçlamasıyla yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Doktora hitaben “Evine bomba koyup seni patlatacağım” dedi
Zanlı Mustafa Serttaş aleyhine yürütülen “Şiddet tehdidi” ve “Telefonda tacizlik” meselesinin tahkikat memuru Vedat Bilginaylar, zanlı Serttaş’ın 1 Kasım tarihinde Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servisi içerisinde bulunan doktor odasında kendisini dışarı çıkması için uyaran Doktor Filiz Akçaoğlu’na hitaben “Seni Lefke’ye sürdüreceğim. Evine bomba koyacağım, patlatacağım ve seni öldüreceğim” diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu açıkladı. Zanlı Serttaş’ın yine 2 Kasım tarihinde telefon ile Dr. Filiz Akçaoğlu’nu arayarak doktora hitaben “Başına ne gelirse bilesin ki bendendir” diyerek telefonda taciz ettiğini de açıklayan Bilginaylar, zanlının 2 Kasım tarihinde tutuklandığını söyledi. Zanlı Serttaş aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Bilginaylar, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kendisini İçişleri Bakanı ve Bakanlık Danışmanı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor

Zanlı Mustafa Serttaş aleyhine yürütülen “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla mal ve para temini” meselesinin tahkikat memuru Hasan Karagil, zanlı Mustafa Serttaş’ın Mağusa ve Lefkoşa’da 2017 yılı Haziran ve Ekim ayları arasında, Küçük Erenköy’de kalan Yıldan Kayım’a kendisini İçişleri Bakanı ve Bakanlık Danışmanı olarak tanıttığını belirtti. Zanlının kendisini İçişleri Bakanı ve Bakanlık Danışmanı olarak tanıttıktan sonra sonra Kayım’a Küçük Erenköy’de bulunan ve sorunlu olan arazisi ile evine koçan verebileceğini söyleyip yalan beyanda bulunduğunu belirten Karagil, zanlının Yıldan Kayım’dan toplam 120 bin TL ve 7 parça ziynet eşyasını sahtekarlıkla temin ettiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Karagil, zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tavuri: “Lazım mahkeme beni tebrik etsin”

Mahkemede söz alan zanlı Mustafa Serttaş, “Ben bu bayanı hiç görmedim. Bir kişi beni görmeden bana para verdiyse helal olsun bana. Lazım mahkeme beni tebrik etsin” şeklinde konuştu.

Sabah teminat, öğleden sonra tutukluluk

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Mustafa Serttaş’ın “Şiddet tehdidi” ve “Telefonda tacizlik” suçlarından dolayı kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Asafoğulları, ayrıca “Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla para ve mal temini” suçlarından dolayı ise 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.