1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TAVURİ'NİN HAYATI BELGESEL OLUYOR
TAVURİ'NİN HAYATI BELGESEL OLUYOR

TAVURİ'NİN HAYATI BELGESEL OLUYOR

Tavuri'nin hayatı belgesel oluyor

A+A-

Emine UYSAL

Hayatının 37 yılını hapiste geçiren, 406 kez mahkemeye çıkarılan Tavuri lakaplı Mustafa Serttaş, onlarca kez tutuklu getirildiği mahkeme koridorlarında, bu kez hayalini konu alan belgesel çekimleri için yer aldı ülkemizin renkli simalarından "Tavuri", dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Salonu önüne 'belgesel' çekimi için geldi.

Kıbrıslı Türk ünlü yönetmen Derviş Zaim'in çalışmasıyla Tavuri'nin hayatı belgesel oluyor. Dün sabah Lefkoşa'daki mahkeme koridorları Tavuri'nin belgesel çekimleriyle renklendi. "Tavuri" lakaplı Mustafa Serttaş'ın çekim sırasında oldukça şık olduğu gözlemlendi. Çekimler, avukat ve vatandaşların meraklı bakışları arasında gerçekleşti.

"Kıbrıs'ı dünyaya ben tanıttım"

Çekini arasında konuşan Mustafa Serttaş, esprili bir şekilde, "Söyleyeceğim ama yazacaksınız KKTC'yi, 4 cumhurbaşkanı dünyaya tanıtmayı başaramadı. Bunu kabul etsinler, ortada bir gerçek var ki KKTC'yi, Mustafa Serttaş Tavuri tanıttı" dedi. Tavuri, çekimlerin keyifli geçtiğini söyledi.

"Belgeselde tüm hayatım yer alacak"

Mustafa Serttaş, "Hayatımla ilgili belgesel çekiliyor. Çekimler 18 aydır devam ediyor. Çekimlerin son aşamasındayız. Belgeselde tüm hayatım yer alacak" şeklinde konuştu. Hayatının 37 yılının cezaevinde geçtiğini anımsatan Tavuri, çekimlerin, cezaevi, mahkemeler, evi, Gazimağusa, Maraş ve Yeniboğaziçinde gerçekleştirildiğini anlattı.

Belgeseli çekilirken, yargıç huzuruna da çıktı .

Tavuri, dün belgesel çekimi için geldiği mahkemede ayrıca bir trafik cezası için yargıç huzuruna da çıktı. Serttaş, işlediği trafik suçundan dolayı para cezasına çarptırıldı.

Tavuri'nin hayatı da kaleme alınmıştı

Mustafa Serttaş'ın hayatı geçtiğimiz yıllarda gazeteci Aral Moral tarafından kaleme alınmıştı. "Tavuri" isimli kitapta Mustafa Serttaş'ın çocukluğundan itibaren işlediği suçları anlatıyor. Kitap özellikle Tavuri'nin sabıkalı hayatının yanında özel hayatını da okuyucuya aktarıyor. Kitap ayrıca toplumun, 1974 sonrası sosyo-ekonomik ve karakteristik özelliklerine ayna tutuyor.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.