1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TBK GAZİLER DERNEĞİ’NİN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
TBK GAZİLER DERNEĞİ’NİN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

TBK GAZİLER DERNEĞİ’NİN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

TBK Gaziler Derneği, Kıbrıs’ta bu günlere nasıl gelindiğinin unutulmamasını istedi.

A+A-

Türk Barış Kuvvetleri  (TBK) Gaziler Derneği, Kıbrıs’ta bu günlere nasıl gelindiğinin unutulmamasını istedi.

TBK Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı  mesajda,  Atatürk’e  Gazilik ünvanı ve Mareşallik rütbesinin verilişinin 93. Yıldönümünü kutladıklarını belirterek,  bu günün “Şehit ve Gaziler Diyarı” olarak nitelediği KKTC’de kutlanmasının çok daha anlamlı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkı ile Mücahitlerin Gaziler Günü’nü kutlayan Işık, yakın tarihte vatan toprakları uğruna canlarını çekinmeden veren şehitleri rahmetle andı.

Işık, “Vatanımızın kuruluşunda, düşmanla amansız mücadele eden, Gazi olarak hayat mücadelesi veren değerli şahıslara sahip çıkmak, onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir” dedi.

Rum Yönetimi’nin politikalarını da eleştiren Işık, şunları kaydetti:

“Son zamanlarda barış görüşmelerini her zamanki gibi yayarak, oyalama taktikleri güden Rum Yönetimi tek taraflı olarak almış olduğu kararla Kıbrıs Türk halkını ve garantör Türkiye Cumhuriyeti’nin haklarını hiçe sayarak tehditkar bir şekilde denizde petrol aramalarına başlayacağını bildirmiş ve bu hareketi ile uzlaşma istemediği ve Kıbrıs Türk halkının adadaki varlığına dahi tahammül edemediğini açıkça göstermiştir. TBK Gaziler Derneği olarak, elbette ki barış görüşmelerinden yanayız. Ancak, Kıbrıs Türk halkının haklarına zarar vermeyen, KKTC’nin varlığı ve devamını ortadan kaldırmayan, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini sulandırmayan, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin adadaki varlığımızın güvencesi olarak kalıcı olmasını sağlayan, egemenliğimizin kabul edildiği, iki eşit devlet esasına dayanan bir anlaşmadan yana olduğumuzu bir kere daha önemle belirtmek isteriz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.