1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ KKTC’DE…
TC BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ KKTC’DE…

TC BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ KKTC’DE…

“KKTC’de bulunmaktan şeref duyuyorum”

A+A-

TÜRKEŞ TEMASLARINA KÜÇÜK VE DENKTAŞ’IN ANIT MEZARLARINI ZİYARETLE BAŞLADI

LİDERLERİN ANIT ÖZEL DEFTERLERİNİ İMZALAYAN TÜRKEŞ VURGULADI:

“TÜRKİYE KIBRIS TÜRK HALKI’NA KARŞI AHDİ VE TARİHİ SORUMLULUKLARINI BUNDAN SONRA DA KARARLILIKLA YERİNE GETİRECEK”

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş bu sabah özel uçakla KKTC’ye gelmesinin ardından ilk olarak Dr. Fazıl Küçük’ün ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarlarını ziyaret etti.

Türkiye’nin Kıbrıs işlerinden de sorumlu bakanı olan Türkeş, Küçük ve Denktaş’ın anıt defterlerine yazdığı mesajlarda, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkına karşı ahdi ve tarihi sorumluluklarını bundan sonra da kararlılıkla yerine getireceğini kaydederek, “KKTC’de bulunmaktan şeref duyuyorum” vurgusu yaptı.

İLK ZİYARET DR. KÜÇÜK’ÜN KABRİNE

KKTC’deki ilk ziyaretini Dr. Küçük’ün Anıttepe’deki kabrine gerçekleştiren Türkeş’e, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, TC Büyükelçiliği müsteşarları ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Zorlu Töre de eşlik etti.

Burada düzenlenen törenle Küçük’ün kabrine çelenk sunan Türkeş, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğine bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.

“KIBRIS TÜRK HALKI AÇTIĞINIZ YOLDA HÜR VE ONURLU BİR YAŞAM SÜRÜYOR”

TC Başbakan Yardımcısı Türkeş, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“Aziz Lider Dr. Küçük; Kıbrıs Türk halkının haklı davası için sürdürdüğü çetin mücadelesindeki dirayetli önderliğinizle Kıbrıs Türkü’nün gönlünde özel bir yer edindiniz.

Kıbrıs Türk halkı, açtığınız yolda bugün kendi topraklarında hür ve onurlu bir yaşam sürmekte, geleceğine umut ve güvenle bakmaktadır.

Bu vesileyle Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının barış, huzur ve refah içinde yaşaması için daima yanında olacağını bir defa teyit ediyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.”

TÜRKEŞ KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN KABRİNİ DE ZİYARET ETTİ

Türkeş, Anıttepe’deki törenin ardından Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın kabrini de ziyaret etti.

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP UG) Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın da hazır bulunduğu törende, program çerçevesinde, kabre çelenk sunan Tuğrul Türkeş, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı eşliğine bayrakların göndere çekilmesinin ardından Anıt Özel Defteri’ni imzaladı.

“KKTC’DE BULUNMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM”

Türkeş Anıt Özel Defteri’ne şunları kaydetti:

“Kurucu Cumhurbaşkanı Aziz Denktaş,

Tüm hayatınızı var oluş mücadelesine adadığınız kahramana Kıbrıs Türk halkının şanlı mücadelesinin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktan şeref duyuyorum.

Bu vesileyle, Anavatan ve garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin, milli mücadele ruhunun açtığı yolda ilerleyen Kıbrıs Türk halkına karşı ahdi ve tarihi sorumluluklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğini teyit ederek, aziz hatıranızı minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhunuz şad olsun.”

Tuğrul Türkeş daha sonra Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.