1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE VESİKALIK KRİZİ!
TC BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE VESİKALIK KRİZİ!

TC BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDE VESİKALIK KRİZİ!

TC Büyükelçiliği'nde vesikalık krizi!

A+A-

 

Kıbrıs Türk Profesyonel Fotoğrafçılar Birliği, Büyükelçi Halil İbrahim Akça’ya gönderdiği bir mektupta, elçilik içinde fotoğrafçı bulunmasının, ülkedeki fotoğrafçılar adına haksız rekabet yarattığını ifade etti. 

Uzun süredir Büyükelçi Halil İbrahim Akça ile görüşmek istemelerine karşın, olumlu yanıt alamadıklarından yakınan Profesyonel Fotoğrafçılar Birliği, birileri tarafından engellendiklerini öne sürdü. Elçilik içinde fotoğrafçı bulunmasının haksız rekabet yarattığını savunan birlik üyeleri basınla da paylaştıkları mektupta şu ifadelere yer verdi: 

“Bizler Kıbrıs Türk Profesyonel Fotoğrafçılar Birliği adı altında KKTC' de örgütlü fotoğrafçılıkla uğraşan, profesyonel anlamda işyerleri olan, vergisini ödeyen küçük işletme sahipleriyiz. Kuruluş amacımız, üyelerimizin sorunlarına çözümler üretmek ve birçok meslek gruplarında olduğu gibi kaçak çalışanları ilgili mercilere bildirmek, ekmek paramızı çıkarmaya çalışmaktır. 

“Birileri tarafından engellendiğimize inanıyoruz”

Üzülerek belirtmek isteriz ki, bir yıldan beridir sizlere ulaşmak için randevu talebimize cevap alamadık. Birileri tarafından engellendiğimize inanıyoruz. T.C. elçiliği içerisinde vatandaşa daha hızlı hizmet vermek ve mağdur etmemek, tek kişi ile muhatap olmak mazereti ile orada kola makineleri bulunan şahsa belli bir kira bedeli karşılığında fotokopi ve fotoğraf çekim hizmetleri de yaptırılmaktadır. 

“Dışarıda çekilen fotoğraflar işleme konmuyor” iddiası

Tespitlerimize göre günde 70 set vesikalık çekimi yapılmakta olup, dışarıda çekilip getirilen fotoğraflar da işleme konmayıp yerine yeniden çekim yapılmaktadır. Bu miktar yıl bazında hesaplandığı zaman 168 000 TL 'ye tekabül etmektedir. İşte bu miktar bu uygulamadan önce bizlere ulaşmaktaydı. Haksız kazanç ve rekabetsiz bir durum oluştu. 

“Tüm ülkelere vesikalık ve biyometrik fotoğraf çekiyoruz, TC’ye mi çekemeyiz”

Maalesef tüm esnaf arkadaşlarımıza ulaşması gereken para tek kişiye gidiyor. Dünyanın tüm ülkelerine gerekli olan vesikalık ve biyometrik fotoğrafları çekebilen meslektaşlarımız T.C. biyometrik fotoğraflarını mı yapamayacak? Teessüf ederiz.  Sonuç olarak T.C. Büyükelçiliği dâhilinde yapılan tek kişiye haksız kazanç sağlayan ve üyelerimizi ve çalışanlarımızı mağdur eden bu uygulamanın düzeltilmesi için gereğinin yapılmasını saygı ile arz ederiz.” 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.