1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC CUMHURBAŞKANI GÜL, CUMARTESİ KKTC’YE GELİYOR
TC CUMHURBAŞKANI GÜL, CUMARTESİ KKTC’YE GELİYOR

TC CUMHURBAŞKANI GÜL, CUMARTESİ KKTC’YE GELİYOR

Gül, Barış ve Özgürlük Bayramı’na onur konuğu olarak katılmak üzere cumartesi günü KKTC'ye geliyor.

A+A-

GÜL, BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI’NA ONUR KONUĞU OLARAK KATILACAK

TC CUMHURBAŞKANI GÜL’E “KKTC DEVLET NİŞANI” TAKDİM EDİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Barış ve Özgürlük Bayramı’na onur konuğu olarak katılmak üzere cumartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geliyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, TC Cumhurbaşkanı Gül, 19 Temmuz Cumartesi günü 12.00 sıralarında KKTC’de olacak.

Gül için resmi karşılama töreni 13.20’de, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak. Ardından iki Cumhurbaşkanı baş başa görüşecek.

Bu görüşmeden sonra Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gül’e takdim edilecekler.

ORTAK BASIN TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Gül, saat 14.40’ta, Cumhurbaşkanlığı’nda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı sonrasında Türkiye Cumhurbaşkanı Gül’e “KKTC Devlet Nişanı” takdim edilecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Gül saat 16.15’te Lefkoşa’daki Türkiye Büyükelçiliği ikametgahında Meclis Başkanı Sibel Siber’i kabul edecek ve hemen sonrasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaret edecek.

EROĞLU’NDAN GÜL ONURUNA İFTAR YEMEĞİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Gül cumartesi günü ayrıca Boğaz Şehitliği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Kıbrıs Türk Halkı’nın Özgürlük Mücadelesi Lideri Doktor Fazıl Küçük’ün kabirlerini ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, cumartesi günü saat 20:00’de Cumhurbaşkanlığı’nda Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna iftar yemeği verecek.

20 TEMMUZ TÖRENLERİNE KATILACAK

TC Cumhurbaşkanı Gül, 20 Temmuz Pazar günü sabah saat 8.30’da, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile birlikte Lefkoşa’daki Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek törene katılacak. İki Cumhurbaşkanı daha sonra resmi geçit töreninin yapılacağı Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’na geçecek.

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Gül birlikte halkın bayramını kutlayıp, tören birliklerini selamlayacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Gül, resmi geçit töreninde Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun ardından günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Temmuz Pazar günü öğle saatlerinde ülkeden ayrılacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.