1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC-KKTC ARASINDA ORMAN EYLEM PLANI İMZALANDI
TC-KKTC ARASINDA ORMAN EYLEM PLANI İMZALANDI

TC-KKTC ARASINDA ORMAN EYLEM PLANI İMZALANDI

Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü ile KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü arasında “Orman Eylem Planı” hazırlandı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü ile KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü arasında “Orman Eylem Planı” hazırlandı.

2014-2018 yıllarını kapsayan Eylem Planı’nda “ağaçlandırma faaliyetleri başta olmak üzere, ormanlık alanların bakımı, orman yangınları ile mücadele, orman planlaması, fidanlık üretim merkezlerinin geliştirilmesi, mesire alanlarının oluşturulması, orman yollarının yapımı, orman yol şebeke planı hazırlanması, orman zararlılarıyla mücadele” gibi başlıklar bulunuyor.

KARZAOĞLU: “BU DESTEKLE DAHA ÇOK GÜÇLENDİK”

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Orman Dairesi Müdürlüğü’nde atılan imzalar öncesi açıklamalarda bulunan Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, 2010 yılında iki ülke arasında ormancılık alanında yapılan işbirliği protokolünün uygulama safhası olan KKTC Ormancılık Eylem Planı’na bugün imza attıklarını kaydederek, katkı ve desteklerinden dolayı Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve ona bağlı Orman Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Ormancıların her zaman kardeşlik bağıyla birbirine bağlı olduğunu belirten Karzaoğlu, temaslarda bulunmak amacıyla adada bulunan Türkiye Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur'a, ülkede ormancılık alanında yapılan çalışmaları anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

Türkiye Orman Genel Müdürlüğü’nün desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu destekle birlikte daha çok güçlendiklerini vurgulayan Karzaoğlu, iki ülke arasındaki sarsılmaz bağ ile birlikte KKTC'de ormancılığın layık olduğu yere geleceğine inandığını belirtti.

TEMUR: “KKTC ORMANCILIĞINA YENİ BİR ÇEHRE”

Türkiye Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur da konuşmasında, Eylem Planı’nın çok kapsamlı bir plan olarak KKTC ormancılığına yeni bir çehre ve bakış açısı kavuşturacağına inandıklarını ifade ederek, eylem planındaki en önemli konunun orman alanlarında ekonomik değeri olacak ağaçların ekimi olduğunu belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü olarak KKTC'deki orman faaliyetlerine her zaman desteklerinin süreceğini ifade eden Temur, küresel ısınmasının etkisiyle günümüzde ağaç dikmenin çok daha fazla önemli bir hale geldiğini vurguladı.

Temur, Eylem Planı’nın her iki ülkeye de hayırlar getirmesini diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Eylem Planı imzalandı.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.