1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC KÖKENLİ KKTC VATANDAŞLARI KONUSU
TC KÖKENLİ KKTC VATANDAŞLARI KONUSU

TC KÖKENLİ KKTC VATANDAŞLARI KONUSU

TC kökenli KKTC vatandaşları konusu... Yeni aşamada müzakerelerin sonucuyla ilgili;

A+A-

Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, müzakerelerin 6 Mayıs’ta başlayacak yeni aşamasının çok özlü olacağını, bu aşamada müzakerelerin ilerleyip ilerleyemeyeceğinin, bazı konularda, müzakerelerin sonucuyla ilgili çok daha iyimser bir ton yaratacak görüş birlikleri olup olmadığının ortaya çıkacağını söyledi.

Simerini haberi “Öz Aşamasına Giriyoruz” başlıklı haberinde, Hristodulidis’in Londra’da yayın yapan Rum radyosuna yaptığı müzakerelerle ilgili değerlendirmelere yer verdi.

Gazeteye göre Hristodulidis, “TC kökenli KKTC vatandaşları konusunun iki tarafın müzakerecisi arasında iki kez konuşulduğunu” söyledi ve müzakerelerin 6 Mayıs’ta başlayacak aşamasında yer almayacağı imasında bulundu. Ortak Açıklama’ya işaret ederek takvimin de söz konusu olmadığını savunan Hristodulidis, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, “iki tarafın sunduğu öneriler arasında dağlar kadar fark olduğu” ve “sorunun yıl sonuna kadar çözülebileceği” söylemlerine işaret etti.

Gazete Hristodulidis’in “Kimse, Kıbrıs sorununun en kısa zamanda çözülmesinden fazlasını istemiyor” dediğini ancak hemen ardından “Ancak ilkeler ve değerler, bizim Kıbrıs sorununa çözüm bulunması arzumuz uğruna hiçbir şekilde kurban edilemez” ifadesini kullandığına dikkat çekti.

Alithia “6 Mayıs’ta Da Derinlere” başlıklı haberinde Hristodulidis’in “Hangi perspektifler olduğu, müzakerelerin gerçekten ilerleyip ilerlemeyeceği, bazı konularda görüş birlikleri olup olmadığı ortaya çıkacağından ikinci aşama özlü olacak” sözlerine yer verdi.

Öte yandan Fileleftheros “Maraş Yerine Mayın Temizleme” başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la görüştüğü New York ziyaretinden dönüşünde yaptığı açıklamaya yer verdi.

Gazete Eroğlu’nun açıklamasına dayanarak, “Güven yaratıcı önlemlerden kendisine ait olan mayın temizleme önerisini öne çıkardığı, Maraş konusundan kaçtığı” yorumunu yaptı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.