1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nden Açıklama

A+A-

“DARBE TEŞEBBÜSÜNE KARŞI ÜLKEMİZE DESTEK VE DAYANIŞMA MESAJLARINI ESİRGEMEYEN KKTC DEVLET VE HÜKÜMET YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

“KKTC’DE YAŞAYAN YURTTAŞLARIMIZIN GEREKEN DUYARLILIĞI GÖSTEREREK, GECE BOYUNCA BÜYÜKELÇİLİĞİMİZİN ÖNÜNDE TOPLANIP, YÜCE DEVLETİMİZE VE HÜKÜMETİMİZE DESTEK VE BAĞLILIKLARINI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE ORTAYA KOYMALARI TAKDİR VE ŞÜKRANLA KARŞILANMIŞTIR.”


Lefkoşa, 16 Temmuz 16 (T.A.K.): Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Türkiye’de darbe girişiminin yaşandığı dün akşamdan itibaren, darbe teşebbüsüne karşı destek ve dayanışma mesajlarını esirgemeyen KKTC Devlet ve Hükümet yetkililerine teşekkür etti.

KKTC’de yaşayan yurttaşların bu darbe teşebbüsü karşısında gereken duyarlılığı göstererek, gece boyunca Büyükelçilik önünde toplanıp, devlet ve hükümetlerine destek ve bağlılıklarını en güçlü şekilde ortaya koymalarının da  takdir ve şükranla karşılandığı belirtildi.

TC Lefkoşa Büyükelçiliğinden, konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi:


“Dün (15 Temmuz) akşam saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde emir komuta zinciri dışında bir askeri hareketlilik başlamış, bu hareketliliğin, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan, çeşitli rütbelerden bir grup asker tarafından ülkenin birliğine, beraberliğine ve bütünlüğüne yönelik bir kalkışma ve darbe girişimi olduğu ortaya çıkmıştır.
 
Türkiye, ne yazık ki, kendi Meclisini, kendi kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşına kurşun sıkan, kendi silah arkadaşlarını ve komutanlarını sırtından vuran hain bir grubun terörüyle karşı karşıya kalmış; demokrasi tarihimizde ilk defa, milli iradeyi temsil eden Gazi Meclisimiz devletin emanet ettiği uçak ve helikopterleri kullanan hain bir çetenin saldırısına uğramıştır.
 
Sözkonusu darbe teşebbüsü, Türk Silahlı Kuvvetleri emir ve komuta zinciri tarafından ilk andan itibaren reddedilmiş, gerek Emniyet teşkilatımız, gerek adli makamlarımız bu elim teşebbüs karşısında süratle harekete geçerek sürecin önünü kesmişlerdir.
 
Devletiyle el ele veren, tarihi bir dayanışma örneği gösteren  halkımız ise, sokaklara çıkmış, cansiperane şekilde darbeci çetenin tanklarının önünde durarak bu darbe girişimine bilfiil engel olmuştur.
 
Darbeci grubun TRT yerleşkesini silah zoruyla ele geçirme teşebbüsü ve başta internet olmak üzere kitle iletişim araçlarını kullanarak giriştikleri algı operasyonu süratle akamete uğratılmıştır. Darbeciler, özel basın organlarının merkezlerini de ele geçirmeye çalışmışlar, ancak sivil toplumumuzun mukavemetiyle bu teşebbüs de sonuçsuz kalmıştır.”

“DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADEDEN YANA TAVIR…”

Diğer yurtdışı temsilciliklerin yanısıra Lefkoşa’daki Büyükelçiliğin önünde de vatandaşların toplanarak demokrasi ve milli iradeden yana tavır gösterdiklerine işaret edilen açıklamada, “Bu süreçte Türk medyası da büyük bir demokrasi dersi vermiştir” denildi.
 
Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Siyasi Partilerimizin tümü demokrasimize, milli iradeye ve bunu temsil eden TBMM'ye sahip çıkmıştır. TBMM bugün olağanüstü toplanarak bir ortak bildiri yayınlanmıştır .
 
Hava Kuvvetleri, Jandarma ve bazı zırhlı birlik unsurlarının ağırlıklı olarak içinde yeraldığı sözkonusu terör grubuna karşı yapılan operasyonlarda yaklaşık 3000 darbeci tutuklanmış, yaklaşık 100 kişi çatışmalarda ölü ele geçirilmiştir.
 
Darbe girişiminde aralarında sivil vatandaşlarımızın da bulunduğu 161 şehit verilmiştir. 1400 civarında yaralımız mevcuttur.
 
Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümetimiz, TBMM üyelerimiz Türk Silahlı Kuvvetleriyle tam bir dayanışma içerisinde, demokrasinin ve hukuk devletinin yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemişlerdir.”

“BUGÜN İTİBARİYLE TÜRKİYE'DE YAŞAM NORMALE DÖNMÜŞTÜR
 
Açıklamada, bugün itibariyle Türkiye'de yaşamın normale döndüğü vurgulandı ve darbe teşebbüsünde şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:
 
“Bundan sonra, darbeye teşebbüs eden çetenin layık olduğu ve hakettiği şekilde cezalandırılmasını teminen Yüce Devletimizce gerekli adımlar atılacaktır.  
 
Darbe kalkışmasını FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği görülmektedir. Hükümetimiz, bu örgütün terörist niteliğini ve Fethullah Gülen'in gerçek yüzünü dost ve müttefik ülkelere anlatma yönünde yoğun çaba göstermekle birlikte, bu konudaki hassasiyeti bugüne kadar bazen yeterince anlaşılamamıştır. Bu teşebbüsleriyle, darbeci terör örgütünün gerçek yüzü ortaya çıkmıştır.
 
Menfur darbe teşebbüsünde şehit verdiğimiz insanlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
 
KKTC DEVLET VE HÜKÜMET YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR

Dün akşamdan itibaren, darbe teşebbüsüne karşı ülkemize destek ve dayanışma mesajlarını esirgemeyen KKTC Devlet ve Hükümet yetkililerine teşekkür ederiz.

KKTC’de yaşayan yurttaşlarımızın bu menfur darbe teşebbüsü karşısında gereken duyarlılığı göstererek, gece boyunca Büyükelçiliğimizin önünde toplanıp, Yüce Devletimize ve Hükümetimize destek ve bağlılıklarını en güçlü şekilde ortaya koymaları takdir ve şükranla karşılanmıştır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.