1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC ORMAN BAKANI VE KKTC ÇEVERE BAKANI
TC ORMAN BAKANI VE KKTC ÇEVERE BAKANI

TC ORMAN BAKANI VE KKTC ÇEVERE BAKANI

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı'yı ziyaret etti. Bu ziyaret çok anlamlı çünkü;

A+A-

EROĞLU: “İKİ BARAJ DA 7 MART’TA  TAMAMLANACAK”

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı'yı ziyaret etti.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu KKTC Su Temin Projesi’nin başında Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun bulunduğunu hatırlatarak,  konuk bakanın ziyaretinin bu açıdan çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Bakırcı,  projenin bitmek üzere olmasının kendilerine ayrı bir heyecan kattığını ifade ederek, yarın gerçekleştirilecek temel atma törenlerinin  bu heyecanı daha da arttırdığını söyledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıkamaya göre,Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da ziyarette, KKTC'de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, su temin projesinde yer alan iki barajın da 7 Mart'ta tamamlanacağını  söyledi.

Projedeki boru geçişlerinin eylül ayında bitirileceğini , bu tarihi daha aşağıya çekme adına uğraş verdiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, yarın temeli atılacak olan projeler hakkında da bilgiler verdi.

İçme suyu arıtma tesisinin modern bir yapı olacağını söyleyen Eroğlu, Geçitköy barajı yanında çok güzel bir gezi alanı oluşturulacağını belirtti.

320 BİN HARUP FİDANI

Bakan Eroğlu, keçiboynuzunun (harup)  daha da yaygınlaşıp gelişmesi için 320 bin adet fidanı KKTC'ye göndereceklerini açıkladı.

Eroğlu,  KKTC'de bal ormanı kurulması ve organik bal üretiminin arttırılması adına çalışmalar yapacaklarını da açıkladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.