1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TC’DEN KKTC’YE SU GETİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
TC’DEN KKTC’YE SU GETİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TC’DEN KKTC’YE SU GETİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Türkiye’den KKTC’ye denizaltından su taşıma projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

A+A-

PROJE NEDENİYLE TÜRKİYE’DE SU ALTINDA KALAN KÖYLER TAŞINIYOR

Türkiye’den KKTC’ye denizaltından su taşıma projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, su projesi kapsamında yapımına başlanan Mersin Alaköprü Barajı nedeniyle evleri su altında kalan Akine, Ormancık, Sarıağaç ve Çaltıbükü köylülerine konut yapım çalışmalarına başlandı.

Yeni yerleşim alanlarına yapılacak evler, altyapı ve sosyal donatılarıyla çevre köylere örnek olacak.

"KÖYLÜLERE 4,5 DÖNÜM ÇİLEK ARAZİSİ VERİLECEK"

Çalışmalar hakkında bilgi veren TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Mersin Anamur'da yapılan Alaköprü Barajı ile KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını belirtti.

Su altına kalacak köyler için yeni yerleşim alanlarına ev yapımı çalışmalarına başlandığını ifade eden Bayraktar, yeni konutların yapımında köylülerin taleplerini dikkate aldıklarını bildirdi.

Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

"60 hektarlık alana yerleşecek köylüler için 326 konut, 3 köy konağı, 300 kişilik 3 cami, 16 derslikli okul, arıtma tesisi ve sosyal donatı alanı oluşturulacak. Tüm hak sahiplerine 75 metrekare oturum alanlı, bağımsız girişli deposu bulunan müstakil dubleks konut projesi hazırlandı. Vatandaşlarımız konutlara 5 yıl geri ödemesiz, daha sonra yüzde 1 katma değer vergisi eklenerek, 20 yılda faizsiz ödemeyle sahip olacak. Sosyal tesislerin ise altyapıları karşılıksız yapılacak."

Köylülerin sadece konut ihtiyacını karşılamadıklarına işaret eden Bakan Bayraktar, "Köylülerin geçim standartının iyileştirilmesi için gelir getirici kaynakları araştırıyoruz. Tarımsal iskan projesi hazırlandı. Hak sahibi köylülerimize 4,5 dönüm çilek arazisi vereceğiz. Konutları önümüzdeki yıl tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmeyi düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.