1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP ADAY TANITIM ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRDİ
TDP ADAY TANITIM ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRDİ

TDP ADAY TANITIM ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 28 Temmuz Erken Genel Seçimleri’ne yönelik aday tanıtım şöleni düzenledi.

A+A-

ÇAKICI: “SON KALAN KALENİZİ KAYBETMEYİN”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 28 Temmuz Erken Genel Seçimleri’ne yönelik aday tanıtım şöleni düzenledi.

Lefkoşa’da The Elysium Park’ta dün akşam yapılan aday tanıtım şölenine Grup SOS de müzikleriyle katkı yaptı.

Tanıtımda açılış konuşmasını yapan Hasan Kahvecioğlu ülkenin içinde bulunduğu durumda en fazla ihtiyaç duyulan partinin TDP olduğunu söyleyerek, partinin adalet, eşitlik, dayanışma, barış ile sorunları çözecek inanç donanım ve kararlılığa sahip olduğunu söyledi.

ÇETO: “5 YIL SONRASINI DA DÜŞÜNEREK OY KULLANIN”

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto da dünya değişirken, değişimi kucaklamak, değişmek ve değiştirmek gerektiğini söyleyerek TDP için en doğru zamanın şimdi olduğunu söyledi.

Seçmenlerin 5 yıl sonrasını da düşünerek oy vermelerini isteyen Çeto, şimdi karar verme ve sorumluluk alma zamanının geldiğini söyledi.

ÖZYİĞİT: “KIBRIS TÜRKÜNÜN ONURLU MÜCADELESİNİ KİMSEYE YEDİRTMEYİZ”

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit de yağma ve talan düzenini kökünden sarsmak ve yıkmak için yola çıktıklarını, dönüşümün adresinin TDP olduğunu söyledi.

Özyiğit, TDP’nin geçmişten gelen geleneğiyle Kıbrıs Türkleri’nin onurlu mücadelesini kimseye yedirtmeyeceğini, nereden gelirse gelsin her türlü baskıya ve dayatmaya boyun eğmeyeceğini de ifade etti.

ÇAKICI: “SON KALAN KALENİZİ KAYBETMEYİN”

Adayların tanıtılmasının ardından TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı kürsüye çıktı.

Çakıcı, yeni yüzlerin meclis için gerekli olduğunu kaydederek, TDP’nin çok geniş bir yelpazeyle, doğu kökenli, Karadenizli, Kıbrıslı, Türkiyeli temsiliyetini içinde barındırarak, kardeşlik ve barışı yakaladığını söyledi.

En çok kadın adaya sahip partilerden biri olan TDP’nin kadın sıralamasına da en üstlerde yer verdiğini hatırlatan Çakıcı, TDP’de kimsenin menfaat ve çıkar uğruna aday olmadığını belirtti.

Geçmişte tüm partilerin hükümet olduğunu ve şimdi bu insanların kendi partilerinden utanır duruma geldiği için halka, “karma oy kullanın” dediğini savunan Çakıcı, TDP’nin gelişini engellemek için böyle bir yola başvurulduğunu iddia etti.

Faiz mağdurları, mazbata mağdurları, sigortalı olduğu halde hastane ücreti ödemek zorunda kalanların gerçek partisinin TDP olduğunu ve TDP’nin halkın layık olduğu tüm değişiklikleri yapmak için iktidara talip olduğunu söyleyen Çakıcı, TDP geldiğinde vergi adaleti sağlanacağını, kademeli olarak profesyonel askerliğe geçileceğini, eşdeğercinin malının karşılığını alacağını, hukuk reformuyla denetimlerin artacağını ve yeni ceza yasasının devreye sokulacağını anlattı.

Özel sektördeki 60 bin kişinin hakkının yenmemesi için mecliste 13 saatlik konuşma yaptığını, daha sonra TDP olarak “halk adına” meclis kürsüsünü işgal ettiklerini hatırlatan Çakıcı, burada CTP-BG ve UBP milletvekillerinin adeta “ittifak kurarak” TDP milletvekillerini aşağıya indirdiklerini söyledi.

CTP-BG iktidarının ardından başa gelen UBP’nin “Çantamda formül var” diyerek iktidara geldiğini de kaydeden Çakıcı, UBP’nin KTHY ve LTB’nin batmasından başka formül ortaya koyamadığını, CTP-BG, DP ve UBP’nin Kıbrıs Türkünü hep TC’nin paketlerine mahkum ettiğini ileri sürdü.

Çakıcı temiz bir kadroyla halkın karşısında olduklarını söyleyerek, seçmene “Son kalenizi kaybetmeyin, 5 yıl sonra kim ölür kim kalır belli değil” şeklinde seslendi ve sözlerini Nazım Hikmet’in “Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” dizeleriyle tamamladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.