1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP ADAYLARININ ÇEVRE PLATFORUMU ZİYARETİ
TDP ADAYLARININ ÇEVRE PLATFORUMU ZİYARETİ

TDP ADAYLARININ ÇEVRE PLATFORUMU ZİYARETİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili adayları Çevre Platformu’nu ziyaret etti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili adayları Çevre Platformu’nu ziyaret etti.

TDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, ziyarette milletvekili adayları tanıtıldı ve partinin özellikle çevre politikası anlatıldı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, TDP’nin çevre konusunda tutumu, icraatları ve ortaya koyduğu projelerle diğer partilerden önemli farkları bulunduğunu kaydetti.

Kıbrıs’ın çehre ve çevresiyle korunmaya muhtaç bir ada olduğunu, özellikle çıkar odaklı davranan kapitalist yapının Kıbrıs’a; “talan-tahrip edilebilir” şekilde baktığı ve onlar için önceliğin “çıkar” olduğunu savunan Özyiğit, TDP’nin bunun mücadelesini vermeye çalıştığını kaydetti.

Geçici hükümete TDP’nin atadığı Turizm ve Çevre Bakanı Mehmet Harmancı’nın partinin görüş ve düşünceleri doğrultusunda görev yaptığı ve icraatların halk tarafından takdirle karşılandığını belirten Özyiğit, hükümete gelmeleri halinde halkın takdir ettiği icraatların artarak devam edeceğini söyledi.

Kalecik’te yaşanan çevre felaketinde ise TDP’nin özelleştirmeler ile petrol dolum tesisi konusundaki tutumunun haklılığını bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Özyiğit, TDP hükümetinde bu tür olayların gündeme gelmeyeceğini ifade etti.

BOYRA

TDP Çevre Komitesi Üyesi Av. Boysan Boyra da konuşmasında, çevre konusunda geçmişinde leke bulunmayan tek partinin TDP olduğunu belirterek, diğer siyasi partilerin çevre ve gıda güvenliği konularında karnelerinin kırıklarla dolu olduğunu iddia etti.

Ziyarette Çevre Platformu Sözcüsü, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir ile Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş da görüşlerini ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.