1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP BAŞKANI ÖZYİĞİT: “YEŞİLIRMAK HALKI CİDDİ ENDİŞE İÇİNDE”
TDP BAŞKANI ÖZYİĞİT: “YEŞİLIRMAK HALKI CİDDİ ENDİŞE İÇİNDE”

TDP BAŞKANI ÖZYİĞİT: “YEŞİLIRMAK HALKI CİDDİ ENDİŞE İÇİNDE”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin Yeşilırmak bölgesine yapmayı planladığı yer altı gölet projesi ile ilgili bölge halkının ciddi endişeleri olduğunu ifade ederek...

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin Yeşilırmak bölgesine yapmayı planladığı yer altı gölet projesi ile ilgili bölge halkının ciddi endişeleri olduğunu ifade ederek, böylesi bir adım atılmadan önce, bölge halkının görüş ve düşüncelerinin mutlaka dikkate alınması gerektiğini söyledi.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yeşilırmak Muhtarı ve bölge halkından oluşan bir heyet ile görüştü. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede, heyet yer altı gölet projesi hakkında Özyiğit’e bilgi verdi.

Söz konusu projenin hayat bulmasıyla, bölgede üretimin sonlanacağı, yeşilin ortadan kalkacağı ve büyük bir çevre felaketinin yaşanacağı yönünde ciddi endişelerin olduğunu belirten Özyiğit, ilgili makamların konuyla ilgili şeffaf olarak, bölge halkı ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda hayata geçirilen “İyi İdare Yasası”na göre, hükümetin açık, şeffaf olması gerektiği ve vatandaşın bilgi alma hakkı olduğunu anımsatan Özyiğit, “Buna rağmen, Yeşilırmak’ta yapılan çalışmalar bölge halkından gizleniyor, yeterli bilgi verilmiyor” dedi.

Bölge halkının, set ile dağ arasında kalacak olan atık kuyularının dolacağı, denize doğru olan kuyularda ise tuz oranının hızla yükseleceği yönünde endişe taşıdığını belirten Özyiğit, yer altı suyunun yağışın bol olduğu yıllarda arttığını, bu yılki gibi kurak dönemlerde azalma ihtimalinin yüksek olduğunu, set gerisinde birikecek suyun Kırık Mil Göleti’ne, oradan da Kumköy Pompa İstasyonuna pompalanacağını, bunun da kurak senelerde suyun azalması, dolayısı ile halkın üretimden koparılması demek olduğunun ortaya konduğunu vurguladı.

“Söz konusu projenin birilerine menfaat sağlamak için çok yüksek maliyetli olmasından da endişe duyuluyor” diyen Özyiğit, bölge halkı tarafından 2008 yılının Ağutsos ayında yaptırılan geniş çaplı çalışmanın neden dikkate alınmadığını sordu.

Cemal Özyiğit, TDP olarak bölge halkı ile konuşulup uzlaşıya varılmadan atılacak herhangi bir adıma karşı olduklarını, halkın ortaya koyacağı her türlü haklı tepki ile eylemliliğin de destekçisi olacaklarını açıkladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.