1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. TDP, BKP VE BARAKA KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN OLUŞAN BİR HEYET KTÖS’Ü ZİYARET ETTİ
TDP, BKP VE BARAKA KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN OLUŞAN BİR HEYET KTÖS’Ü ZİYARET ETTİ

TDP, BKP VE BARAKA KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN OLUŞAN BİR HEYET KTÖS’Ü ZİYARET ETTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Baraka Kültür Merkezi’nden oluşan bir heyet bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkililerini ziyaret etti.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Baraka Kültür Merkezi’nden oluşan bir heyet bugün Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkililerini ziyaret etti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ziyaretteki konuşmasında halkın yaşamını kolaylaştırmak, ülkeyi kendi kendine yetebilecek yapıya ulaştırmak, adaya barış ve demokrasi getirmek için yerel seçimlerden başlamak üzere başta BKP ve Baraka olmak üzere sivil toplum örgütleriyle işbirliği zemini oluşturma hedefinde olduklarını belirtti

Yerel yönetimlerin halkın günlük yaşantısını doğrudan ilgilendirdiğini belirten Özyiğit belediyelerin gıda güvenliği, insan sağlığı ve çevre temizliğindeki rolüne değindi, ülkede çağdaş belediyecilik yapılmadığını savundu.

Belediyeleri eleştiren Özyiğit, “Bu ülkedeki belediyelerde kaçak işçi çalıştıran, kaçak yapılara göz yuman bir anlayışla, kontrol dışı olayların vuku bulduğu bir yapı var. Kendi çalışanlarının hakkını ödeyemeyen veya gasp eden belediyeler var” dedi.

Ülkedeki siyasi durumu değerlendiren Cemal Özyiğit, “Ülkede kendi kararlarımızı kendimizin alacağı, kendi evimizin efendisi olacağımız sivil demokratik düzen yoktur” dedi.

Kıbrıs sorununa değinen ve kritik bir aşamaya gelindiğini ifade eden Özyiğit görüşmelerin “ağır” ve “aksak” ilerlediğini savundu, müzakerelerin kısa sürede sonuçlanmasını beklediklerini vurguladı.

İZCAN: “TEK TEK YAPAMADIKLARIMIZI BİRLİKTE YAPMAK İÇİN BİRAYA GELDİK, HEDEFİMİZ BU BİRLİKTELİĞİ BÜYÜTMEKTİR”

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ise ziyaretteki konuşmasında, “Tek tek yapamadıklarımızı birlikte yapmak için biraya geldik, hedefimiz bu birlikteliği büyütmektir” dedi.

“Sadece yerel seçimler için bir araya gelmedik” ifadesine yer veren İzcan, “Bu düzeni benimsemeyen, statükonun yıkılmasını, barışı, demokrasiyi, çözümü, kendi kendini yönetmek isteyen ve bu anlamda yönetime talip olan bir güç birliği oluşturduk ” şeklinde konuştu.

Hükümetin icraatlarını da eleştiren İzcan, iktidarda başka muhalefette başka davranıldığını savunarak, “Sendikalar, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve bireyler şikayet etmekten bir adım öne geçmeli, yönetime talip olmalı ya da bu düşünceyle talip olanları desteklemelidir” dedi.

İzzet İzcan, KTÖS’e yerel yönetim siyasetini kendileriyle belirleme çağrısı yaptı

VAROĞLU: “YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNE DUYARSIZ KALMAYACAĞIZ”

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu ise konuşmasında Kıbrıs’ta önemli gelişmeler yaşandığını, müzakerelerin bunlardan biri olduğunu ifade ederek, bütün Kıbrıslıların bu süreçte yerini alması gerektiğini vurguladı.

Adayı bütünleştirmek istediklerini, barışa ve çözüme inanan güçlerle birlikte yıllardır mücadele verdilerini kaydeden Varoğlu, yaklaşan yerel yönetim seçimlerine duyarsız kalamayacaklarını belirtti.

Hedef birlikleri olan siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleriyle mücadele zemini oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Güven Varoğlu, “Gönül çözüm ve barış yanlısı olan örgütlerin de bu ittifakta yer almasını arzu ederdi ancak ne yazık ki bu konuda bazı sıkıntılar gözlemliyoruz” dedi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yerel seçimlerdeki ittifakını da değerlendiren Varoğlu, bu ittifakın yerel seçimlerle sınırlı kalmayacağını, iki partinin işbirliğinin Cumhurbaşkanlığı seçimine giden sürece zemin oluşturma anlamı taşıdığını savundu.

ELCİL: “SEÇİMLERE DESTEK İSTEMEK İÇİN KAPIMIZDAN İÇERİ GİRMESİNLER”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise ilkeli işbirliğinin ortak ve uzun mücadeledeki yerine işaret ederek, temennilerinin bu yöndeki bir işbirliği olduğunu söyledi.
 
Muhalefetteyken başka hükümeteyken başta söyleyen siyasi partilerden bıktıklarını ve bu tutumları kabullenemeyeceklerini belirten Elcil, “Göç Yasası’nı geçirenlerin de bu yasayı değiştirmeyenlerin de KTÖS’ün kapısından içeriye girmeye hakkı yoktur. Seçimlere destek istemek için kapımızdan içeri girmesinler” dedi.

Şener Elcil, bu yönde kendilerine gelen tüm randevuları da reddedeceklerini belirtti.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.