1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TDP DEV-İŞ’İ ZİYARET ETTİ
TDP DEV-İŞ’İ ZİYARET ETTİ

TDP DEV-İŞ’İ ZİYARET ETTİ

TDP İHTİYAT SANDIĞI YÖNETİMİNDE İŞÇİ TEMSİLCİLERİNİN ÇOĞUNLUKTA OLMASI GEREKTİĞİNİ SAVUNDU

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) işçilerin yatırımlarının bulunduğu İhtiyat Sandığı gibi kurumların yönetim kurullarında işçi temsilcilerinin çoğunlukta olması gerektiğini savundu.

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, erken seçim çalışmaları çerçevesinde Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) yetkililerini ziyarette yaptığı konuşmada,  “Çalışanların birikimleri ile çalışanlardan yapılan yatırımlarla ilgili birinci derece söz hakkı çalışanlarda olmalıdır” dedi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP’nin özelleştirmeye karşı olduğunu kaydeden Özyiğit, hükümete gelmeleri durumunda özleştirilen kurumların geri alınması ve çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

Özelleştirme değil, özerkleştirme yönünde görüşleri olduğunu da yineleyen Özyiğit, TDP’nin dayatma paketlere ve politikalara karşı olduğunu, Kıbrıs’ta erken, kalıcı, adil bir çözüme ulaşılması yönünde mücadele eden ve kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomik yapı oluşturmak için üretimin vazgeçilmez olduğuna inanan bir parti olduğunu belirtti.

Özel sektörde sendikalaşmanın yok denecek kadar az olduğunu, kamudaki sendikalaşmada ise ciddi sorunlar bulunduğunu iddia eden Özyiğit, iş yerlerinde “iş sağlığı ve güvenliği” için önlemlerin zorunlu hale gelmesi için çalışacaklarını söyledi.

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.